0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Väsentligt fläckar gummi

Väsentligt fläckar gummi

Att lacka och måla gummi är svårt och inte alltid möjligt med framgång. Detta väcker frågan om materialet kan färgas helt. Valet av olika färger för tätningar, suddgummi och fordonskomponenter bevisar att det är möjligt — men bara före vulkanisering.

Genom beläggning eller blötläggning

Färgen på gummi kan knappast realiseras i den form som den normalt används. Följande alternativ är tillgängliga:

  • Måla gummi med specialprodukter
  • Färg gummisvart med till exempel en filtpenna eller permanent tusch

Som ett nästa, mer intensiva steg, är det värt att testa att utsätta gummit för ett färgämne, om det är tekniskt möjligt. Beroende på typen av gummi och sammansättning «bearbetar» materialet färgpigment i vissa fall med följande metoder, helst under en period av flera dagar:

  • Bada i textilfärg
  • Blötlägg i hårfärgningsmedel
  • Lägg i matfärg

Delvis vulkanisera eller färga före vulkanisering

Gummiförformen, som sedan används som en komponent, är en blandning av gummi (eller kemiska härmar) och andra ämnen som vulkaniseras. Genom att förse svavel med värme utlöses kedjan av gummimolekylerna och fixeras efter doseringen. Därefter är gummit mer eller mindre «stängt» och «oföränderligt».

De olika användningsområdena för gummi har lett till att tillverkare även erbjuder flytande gummi och råmassa för «hembruk». För att färga gummi i önskad färg är två metoder möjliga:

1. Applicera ett flytande gummi som fastnar på gummi som ett alternativ till färg eller lack. Den väljs antingen i en färdig färg eller blandas med färgpigment själv. Skiktet kan själv vulkaniseras genom att tillföra svavel och värme, men det behöver det inte vara.

2. Häll själv gummit från rågummimassan och rör ner önskade färgpigment homogent i blandningen av ingredienser. Den maximala mängden måste observeras och tillräckligt med värmebeständiga pigment måste väljas.

tips och tricks
Om man tillför värme till den färgningsmetod man väljer, förutom den upphettning som redan finns vid vulkaniseringen, så förbättras chanserna att tvärbindningen ger färgpigmenten en chans att «sätta upp». En mycket kort flammning av ytan innan färgbadet eller appliceringen av flytande tuggummi kan också hjälpa.
Weiterlesen:
Sätt upp ett stängsel med dubbelstång i en sluttning » Så fungerar det
Ссылка на основную публикацию