0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

dubbelt handfat

Dubbelt handfat — En liten köpguide

I moderna kök blir det dubbla handfatet, som tidigare var särskilt vanligt inom gastronomin, allt mer populärt. I praktiskt vardagsbruk erbjuder den inte bara restauranger och barer, utan även privata hushåll en märkbar fördel och finns alltmer även i mobila miljöer som husvagnar och båtar. En ombyggnad från enkelskål till dubbelvask medför vanligtvis inga problem värda att nämna.

#1

Blanco 524972 Lexa 8 S dubbelt handfat Premium

mått:
X x 116 50 32,2 cm
Material:
Bas i kompositgranit
färg:
8-färger kan väljas
avlopp:
om 400 x 500 mm
Tillbehör:
avlopp, korgventiler
Borrning:
Enskild
497,30 €

Köp det på Amazon

Elegant, pålitlig, funktionell, lättskött och hygienisk — Blanco Lexa 8 S kombinerar många kvaliteter i ett extraordinärt dubbelt handfat som imponerar på både kunder och fackhandlare med sitt koncept. Modellen har två rymliga handfat och en generöst dimensionerad avloppsbräda och lämpar sig för montering i underskåp med standardbredd 80 cm. Tillverkaren använder inte metall som material, utan ett reptåligt och värmebeständigt kompositmaterial baserat på granit, som har en antibiotisk effekt och säkerställer hygienisk rengöring. Du kan välja mellan åtta olika färger från vitt till jasmin till mörkt stengrå för perfekt integration i ditt kök.

#2

Auralum dubbelt handfat 2604 universalset

mått:
X x 78 43 22 cm
Material:
Borstat rostfritt stål
färg:
Silver svart
avlopp:
Keine
Tillbehör:
avlopp, sifon
Borrning:
Kran, tvålautomat

Köp det på Amazon

Med en enkel, minimalistisk och funktionell design och en högkvalitativ finish imponerar detta dubbla handfat av fint borstat 304 rostfritt stål med sin praktiska användning och sofistikerade utseende. Inspirerad av modeller som används inom professionell catering och gästfrihet, har den ett 35 mm centralt hål för kranen och ett 28 mm hål placerat på höger baksida för montering av en tvålautomat. En speciell beläggning på ytan förhindrar att fukt kondenserar och möjliggör snabb, hygienisk och ränderfri rengöring. I leveransen ingår sifon och komplett avloppssystem med anslutning för diskmaskin.

#3

Swanstone dubbelt handfat KSDB 2518 compact

mått:
X x 63,5 45,7 19,1 cm
Material:
stengods
färg:
vit svart
avlopp:
Keine
Tillbehör:
Nej
Borrning:
cock
Weiterlesen:
Applicera färg på glasyr » Så fungerar det utan problem

Köp det på Amazon

Med Swanstone KSDB behöver du inte klara dig utan bekvämligheten med ett dubbelt handfat, även när utrymmet är begränsat — ursprungligen utvecklad för användning i mobila miljöer som husvagnar och båtar, modellen kan även installeras i hemköket. Designen inkluderar ett stort och ett mindre handfat med en något förskjuten kran, vilket möjliggör en fördelaktig användning av utrymmet med en minimal yta. Materialet som används till dubbelvasket är rep- och brottsäkert, slitstarkt stengods, vilket möjliggör hygienisk rengöring med aggressiva rengöringsmedel och pålitligt motstår vibrationer eller stötar från tunga föremål.

köp kriterierna

storlek och form

Den typiska installationen av en dubbel diskho består av att den installeras i en motsvarande köksmöbel — dess storlek måste därför baseras på måtten på underskåpet eller bänkskivan. Även om de flesta tillverkare följer dessa inofficiella standarder, skiljer sig många modeller åt i den exakta layouten och platsen för vattenförsörjningen och avloppen. När du gör ditt val, överväg tillräckligt fritt utrymme från alla sidokanter för att säkerställa en stadig och elastisk installation.

Montering i bänkskivor och underskåp

Om du integrerar en dubbel diskho i en bänkskiva kräver installationen i de flesta fall en individuell kapning av urtaget. När det gäller underskåp uppstår ibland problem vid placering av invändiga tvärbalkar och stödbalkar som döljer borrhål eller rör eller begränsar det inre utrymmet. Var därför uppmärksam på den exakta konstruktionen av din köksmöbel och placeringen av de enskilda anslutningarna för att i ett tidigt skede identifiera och undvika svårigheter under installationen.

Material

På grund av daglig användning utsätts dubbla diskhoar för exceptionellt höga belastningar, vilket inkluderar regelbunden och permanent fukt och kontakt med vassa knivar och aggressiva rengöringsmedel. Av denna anledning bör du vara uppmärksam på hög kvalitet och, när det gäller metaller, till massivt rostfritt stål med motsvarande väggtjocklek. Vissa billiga erbjudanden består av enkla plåtar som endast otillräckligt tål mekaniska, kemiska och termiska belastningar och inte har ett effektivt korrosionsskydd. Ge därför företräde till modeller från kända tillverkare med ett bra kundbetyg.

Weiterlesen:
Träfärg ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Ergonomisk design

Dubbla handfat med stort djup har fördelen att ha stor volym – men de kan äventyra komforten om du som lång person måste arbeta i böjt läge som följd. Om du väljer en lämplig modell är det lämpligt att höja arbetsytan i enlighet med detta för att möjliggöra en bekväm hållning. Tyvärr har diskbänksskåp vanligtvis en enhetlig höjd på 85 cm till 90 cm och riktar sig därför i första hand till personer med medellängd. Om du överskrider detta, kombinera ett djupt dubbelt handfat med en höj- och sänkbar basenhet om möjligt, eller välj en ganska platt men större variant.

montering och installation

De flesta dubbla handfat använder en överläggsinstallation, där man ställer in diskhon i en bänkskiva eller underskåp och lägger vikten på kanterna. Elegantare, men också mer komplex, är den infällda installationen, där det dubbla handfatet och bänkskivan är på ett plan. Det tredje alternativet är en undermonterad diskho och ställer speciella krav på bänkskivan. Omvandlingen från en variant till en annan är i princip möjlig, men kräver noggrann planering.

Häufig gestellte Fragen

Vilket är det optimala materialet för ett dubbelt handfat?

De föredragna materialen för en dubbel diskho är rostfritt stål, keramik och granit. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar — till exempel är rostfritt stål billigt men mer benäget för repor och fläckar. Granit och keramik har däremot en väldigt hård och okänslig yta men är betydligt tyngre och dyrare.

Vilka är fördelarna med ett dubbelt handfat?

Den avgörande fördelen med ett dubbelt handfat är att du kan använda båda handfaten samtidigt, till exempel för att diska och grönsaker samtidigt, för att genast skölja disken med rent vatten eller för att rinna av mat som sallad. Många föredrar att de gör köksarbetet mer flexibelt och bättre organiserat.

Vilka är nackdelarna med ett dubbelt handfat?

Den största nackdelen med ett dubbelt handfat är att det tar mer plats med en mindre diskbänk övergripande, vilket endast är av begränsad användning för att rengöra stora föremål som wokar eller bakplåtar. Du kan till viss del kompensera för denna begränsning genom att välja en modell som kombinerar ett stort och ett litet handfat.

Hur påverkar ett dubbelt handfat kranen?

Måtten för armaturer är i stort sett standardiserade och skiljer sig inte mellan enkel- och dubbelvask. Dubbla handfat erbjuder dock ofta möjligheten att fästa ytterligare beslag såsom en tvålautomat eller en separat utdragbar slang med duschhuvud.

Ссылка на основную публикацию