0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Drick vatten — vad, hur mycket, varför?

Drick vatten — vad, hur mycket, varför?

”Att dricka vatten är hälsosamt!” – förklaras alltid för oss. Vilket vatten vi bör dricka bäst, hur mycket av det, och vilka typer av vatten som faktiskt kan ha läkande effekter och varför dricksvatten överhuvudtaget ska vara hälsosamt förklaras i detalj här.

vatten i människokroppen

Vår kropp består av cirka 70 procent vatten. Vatten är den väsentliga byggstenen i allt liv. Det är involverat i nästan alla processer i kroppen. Det fungerar som ett transportmedium för näringsämnen och avfallsmaterial i hela kroppen.

Dessutom ger den energi till ett stort antal kemiska processer. Omvandlat till kalorier skulle en liter vatten ha det kemiska energiinnehållet på cirka 8.000 XNUMX kcal processenergi. Dessutom fungerar det som ett buffertmedium för många kemiska reaktioner och buffrar effektivt syror och alkalier genom de mineraler som är lösta i det.

Det tjänar också till att reglera värme och tillföra vävnad. Vi är beroende av en regelbunden och tillräcklig tillförsel av rent, rent vatten för att våra kroppar överhuvudtaget ska fungera. De allvarligaste symtomen uppträder efter bara två till tre dagar utan vätskeintag.

svårigheter med brist på vatten

Om vätskenivån i kroppen sjunker uppstår problem. Om du sjunker lite mindre än en halv liter under den optimala vätskenivån i kroppen kommer du att känna en distinkt törstkänsla.

Om kroppen saknar cirka tre fjärdedelar av en liter vatten, det råder brist på koncentration, trötthet och irritabilitet, mental och fysisk prestation är redan kraftigt begränsad. Saliv- och urinproduktionen minskar, gifter ansamlas i kroppen, slemhinnorna torkar ut och förstoppning uppstår vanligtvis.

En brist på en och en halv till tre liter vatten i kroppens vätskebalans leder till accelererad hjärtfrekvens, yrsel och de första hallucinationerna och svår förvirring. Blodet tjocknar. Om mer än fem till sex liter vätska saknas, inträffar döden på grund av fullständig cirkulationssvikt.

Weiterlesen:
Vattenskador från regn » Kan det försäkras?

Om kroppen tappar mycket vatten, till exempel genom extrem svettning eller diarré, kan dessa tillstånd uppstå mycket snabbt. Vitala mineralsalter går sedan förlorade tillsammans med vattnet. Om dessa inte ersätts ytterligare kommer många kroppsliga processer inte längre att fungera korrekt.

Om man sätter de givna värdena i samband med kroppens vätskebehov blir det tydligt varför regelbundet drickande är så viktigt.

vatten jämfört med andra vätskor

Vatten kan inte helt enkelt ersättas med någon annan vätska. Särskilt sockrade drycker är inte en riktig ersättning för vatten. Sockret det innehåller kräver mycket energi på kort sikt för att kunna brytas ner och transporteras.

Vatten krävs som energileverantör för denna energi. En del av vattnet du dricker går sedan direkt förlorat igen för den nödvändiga nedbrytningen av sockret.

Osötade teer eller juicer är i allmänhet mer lämpliga. Det är dock också problematiskt att vattnets löslighetspotential redan är helt uttömd och att vattnet det innehåller har mindre förmåga att absorbera och transportera ämnen.

Rent, klart vatten är alltid optimalt. Det tjänar organismen bäst.

Dagligt vattenbehov

Det dagliga vattenbehovet beror på många faktorer – inklusive kost, fysisk aktivitet och den vattenförlust som uppstår, till exempel genom svettning.

Generellt kan man dock anta att en frisk person behöver cirka 0,03 till 0,04 liter vatten per kg kroppsvikt under en dag. Med kraftig svettning och stor värme kan dock vattenbehovet ökas mångdubbelt. De förlorade mineralsalterna måste då också ersättas.

En balanserad, naturlig kost ger kroppen i genomsnitt upp till en liter vatten. Detta kan variera mycket från person till person och från diet till diet.

Weiterlesen:
Vattenavhärdare » Varför finns det vatten i saltbehållaren?

Varmt eller kallt?

Vatten ska drickas i rumstemperatur. Kylt eller iskallt vatten kräver å andra sidan energi för att få den temperatur som krävs. Dessutom förändras många viktiga vattenegenskaper med dess temperatur — iskallt vatten kan prestera mindre än rumsvarmt vatten.

Påstådd «supervatten»

Att dricka osmosvatten, destillerat vatten eller det ofta utpekade alkaliska vattnet rekommenderas inte. Det kan få mycket negativa hälsokonsekvenser.

Vår kropp behöver nästan naturligt, naturligt mineraliserat och oförändrat vatten.

Faktiskt helande vatten

Medicinskt vatten har en vetenskapligt bevisad, omfattande läkande effekt på grund av sitt höga mineralinnehåll och det höga innehållet av viktiga spårämnen. Den kan också drickas kontinuerligt utan att tveka.

Vattenfasta och avgiftning

För att avgifta kroppen rekommenderas en vattenfasta i två till tre dagar. Att avstå från mat och dricka rent vatten hjälper till att bli av med oönskade gifter i kroppen.

tips och tricks
De flesta av oss är sällan törstiga. Det beror på att vi inte dricker tillräckligt. Vår kropp har därför vant sig vid att rapportera hunger istället för törst, eftersom vi oftast svarar på denna drift och kroppen får också vätska som följd. Många cravings är faktiskt törstar.
Ссылка на основную публикацию