0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

tvättställsspray

Tvättställsdusch — En liten köpguide

För att förvandla kranen på ett tvättställ till en multifunktionell tvättstation kan den utökas med tillbehör. Särskilt populärt är till exempel att installera en tvättställsspray som gör det enkelt att tvätta håret. Läs den här guiden för att ta reda på vad du ska tänka på när du köper.

Våra rekommendationer

#1

EISL DX25 tvättställsspray

huvudstorlek
33 x 181 mm
huvudform
runda
slanglängd
150 cm
Material
förkromning
Vikt
400 g
14,99 €

Köp det på Amazon

Denna tvättställsspray från EISL kommer i ett praktiskt monteringsset, vilket gör installationen extra enkel. Den rostfria slangen och den förkromade ytan på duschen imponerar med sin höga hållbarhet, vilket också bekräftas i recensionerna på Amazon. Dessutom sticker denna modell ut på grund av sin moderna och attraktiva design, som också är mycket populär bland recensenter.

#2

Wenko tvättställsspray

huvudstorlek
X x 24 12 18 cm
huvudform
kvadrat
slanglängd
150 cm
Material
Rostfritt stål och kromplätering
Vikt
418 g
24,95 €

Köp det på Amazon

Denna tvättställsspray från Wenko är en högkvalitativ modell från en märkestillverkare, som ändå erbjuds till ett utmärkt pris. Duschhuvudet kan enkelt anslutas till alla kommersiellt tillgängliga tvättställsarmaturer med hjälp av den medföljande adaptern, vilket möjliggörs av ett lättklämningssystem. Installationen av duo väggfäste kräver endast en självhäftande dyna, som också ingår. Förutom den tilltalande designen betonar kundrecensioner på Amazon också positivt den enkla installationen.

#3

Duschhuvud CLOFY handdusch

huvudstorlek
X x 27,2 14 8,1 cm
huvudform
runda
slanglängd
150 cm
Material
Rostfritt stål och kromplätering
Vikt
382 g

Köp det på Amazon

Trea i gruppen är denna tvättställsspray från tillverkaren CLOFY, som erbjuder både en normal spray, en massagespray och en kombination av dessa två varianter. Dessutom är den utrustad med anti-kalkgummiknoppar och en multikrom ytfinish. Med 150 centimeter är den knäcktåliga slangen i rostfritt stål en medellängd för handfatduschar. Eftersom slanggränssnittet är halkfritt fungerar monteringen även under ogynnsamma förhållanden. Kunder på Amazon ser det också så, och de berömmer också det mycket goda pris-prestanda-förhållandet.

Weiterlesen:
Förkorta en häck med en motorsåg » Var uppmärksam på detta

köp kriterierna

huvudstorlek

Ett av de viktigaste urvalskriterierna när du köper ett duschhuvud är storleken på duschhuvudet. Här är det värt att väga upp det i förväg: huvudet ska vara tillräckligt stort för att ha en lagom mängd vatten att passera genom det, men inte så stort att det blir otympligt. Vikten påverkas också av denna faktor och kan ha en negativ inverkan på användarkomforten om den är över 500 gram på grund av ett stort duschhuvud.

huvudform

Förutom huvudstorleken spelar även formen på huvudet en viktig roll. Detta avgör i första hand tvättställssprayens design och utseende, men även här kan det finnas skillnader i flöde och vikt. Det finns vanligtvis tre olika huvudformer för duschmunstycken: runda, rundade och fyrkantiga. Trollformade duschmunstycken är att föredra speciellt för små diskhoar eller i köket, eftersom de tar minimalt med utrymme.

Längd på duschslang

Förutom duschmunstycket bör du även ta en närmare titt på duschslangen som förbinder kranen med huvudet. Det är viktigt att den är knäcktålig så att skador förhindras och vattenflödet inte kan hindras i något läge. Dessutom är längden relevant — ju längre slangen är, desto mer rörelsefrihet får du. I de flesta fall är duschslangens längd mellan 100 och 180 centimeter, vilket räcker för de flesta ändamål.

Material

När det gäller materialet är högkvalitativa handfatduschar baserade på egenskaperna hos badrumsinredning. De är vanligtvis försedda med en krombeläggning, som inte bara ser modern och högkvalitativ ut, utan också förhindrar bildning av rost. Detta möjliggör en mycket god livslängd för de enskilda delarna. Också vanliga är mässing och titan beläggningar, som har liknande positiva egenskaper.

Weiterlesen:
Städ » Vad kan fungera som ersättning?

sprutmönster

Framför allt högkvalitativa tvättställsduschar kännetecknas av att stråltypen kan varieras. Detta gör att vattentrycket och spraybredden kan justeras, och ytterligare alternativ som massagefunktioner är också möjliga. Var därför uppmärksam på hur många och vilka typer av jetjustering den önskade modellen har när du köper. Det går ofta att skilja mellan tre och sju inställningar.

Extra utrustning

På tal om spraytyper: Utöver denna faktor kan man även tänka sig en rad andra ytterligare funktioner. Vattenbesparande tillbehör som till exempel håller förbrukningen låg, är praktiska och ligger i framkant. Förresten, integrerade smutsfällningsfilter och långvariga tillverkargarantier är lika praktiska, som säkerställer ersättning av kostnader vid en nödvändig reparation.

Video: Installation av tvättställsspray

Häufig gestellte Fragen

Var kan man köpa tvättställssprayer?

Diskbänkssprayer är populära tillskott till badrum och kök, varför de kan köpas på en mängd olika ställen. Förutom de ganska dyra beslagstillverkarna och återförsäljarna kan du även pröva lyckan i järnaffären eller i nätbutiker (t.ex. Amazon och Co), där priserna vanligtvis är mer moderata. Bland de mest kända tillverkarna är Wenko och Hansgrohe.

Vad är syftet med tvättställssprayer?

Handfatsprayer representerar duschmunstycken som kan anslutas till vanliga kranar för att utöka deras användningsområden. Därför är många olika ändamål möjliga, allt från att tvätta hår till att bada bebisar till att ta hand om djur. Detta kan också underlätta diskning, verktyg eller frukt och grönsaker.

Är tvättställsspray lämpliga för både badrum och kök?

Kommersiella tvättställssprayer är lämpliga för både badrum och kök och kan installeras på båda armaturerna med liten ansträngning. Ett snabbfäste kan användas för att alternera duschen mellan kök och badrum så att den kan användas på båda ställena utan större monteringsarbete.

Varför är silikon- eller gumminubbar användbara?

De flesta duschar är utrustade med silikon- eller gummiknoppar på duschhuvudet, vilket tjänar flera syften. Detta förhindrar att smutspartiklar stiger upp i duschhuvudet och försämrar funktionaliteten. Dessutom kan kalk sätta sig mycket sämre, vilket i sin tur underlättar rengöringen och förbättrar hållbarheten.

Är det värt det att köpa ett set?

Handduschar erbjuds ofta i set bestående av ett duschhuvud, en slang, en hållare och en adapter. Ett sådant köp, även om det är förenat med högre kostnader, möjliggör snabb montering och säkerheten att alla nödvändiga delar är närvarande och perfekt matchade.

tillbehör

universaladapter

KES kran omkopplingsventil

14,99 €

Köp det på Amazon

Även om de flesta kommersiellt tillgängliga tvättställsduschar redan är utrustade med en 0,5 tums anslutning, kan det i vissa fall ändå hända att den valda modellen inte passar inredningen. Det finns en snabb lösning på detta: adaptrar eller kopplingsventiler som enkelt monteras på kranen och gör det möjligt att ansluta duschen.

väggfäste

SIMGOTT handduschhållare

15,99 €

Köp det på Amazon

Om du väljer en tvättställsspray som antingen inte levereras som ett set eller helt enkelt är mindre attraktivt prissatt som ett set, bör du fundera på att köpa en lämplig hållare. Detta gör att duschen enkelt kan stuvas undan utan att den behöver försvinna ner i en låda eller förvaras på kanten av tvättstället. När du köper, se till att du får rätt passform.

Ссылка на основную публикацию