0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

diamantskiva

Diamantskiva — En liten köpguide

Med en diamantskiva kan du skära mineraliska och hårda material som sten, granit, marmor, betong, asfalt eller tegel, ända till fina stengods. Kapskivorna för olika stenkapmaskiner finns i en mängd olika utföranden och dimensioner. Idag presenterar vi de mest populära diamantskärskivorna.

Våra rekommendationer

#1

S&R diamantskiva 230 x 22,2 x 2,6 x 10 mm upp till 6.650 XNUMX rpm

Durchmesser
230 mm
borrning
22,2 mm
klippbredd
2,6 mm
segmenthöjd
10 mm
Maxhastighet
6.650 U / min
jämförelsepris
Pris/styck = ca 15,79 €
15,79 €

Köp det på Amazon

Diamantskivan från S&R har en diameter på 230 mm, ett hål på 22,2 mm, en segmenthöjd på 10 mm och en skärbredd på 2,6 mm. Dess maximala hastighet är 6.650 XNUMX rpm och den är lämplig för torrkapning. I mitten finns en stålkärna och skivan är sintrad till en hög kvalitet.

Kunderna valde denna diamantkapskiva eftersom den har lång livslängd, bearbetats till en hög standard och även lämpad för kontinuerlig drift.

#2

Bosch diamantskiva 125 x 22,2 x 1,6 x 10 mm upp till 12.250 XNUMX rpm

Durchmesser
125 mm
borrning
22,2 mm
klippbredd
1,6 mm
segmenthöjd
10 mm
Maxhastighet
12.250 U / min
jämförelsepris
Pris/styck = ca 12,13 €
12,13 €

Köp det på Amazon

Denna diamantskiva från Bosch är upp till en maxhastighet på 12.250 125 rpm och har en diameter på 1,6 mm. Skärbredden är 22,2 mm, hålet har en diameter på 10 mm och segmenthöjden är XNUMX mm. Denna kapskiva passar in i de vanligaste vinkelsliparna och uppnår särskilt högkvalitativa resultat.

Enligt kundrecensioner var köparna särskilt imponerade av den höga hastigheten och lämpligheten för många verktyg. Livslängden för detta diamantverktyg fick också ett positivt betyg.

Weiterlesen:
Ta bort superlim ∗ Instruktioner, filmer och tips

#3

Prodiamant diamantskiva 150 x 22,2 x 2,2 x 10 mm

Durchmesser
150 mm
borrning
22,2 mm
klippbredd
2,2 mm
segmenthöjd
10 mm
Maxhastighet
KA
jämförelsepris
Pris/styck = ca 13,70 €
13,70 €

Köp det på Amazon

Prodiamant diamantskivan har en diameter på 150 mm och en skärbredd på 2,2 mm. Dess hål är 22,2 mm och segmenthöjden är 10 mm. Högkvalitativa industridiamanter användes som ökar livslängden och ger bästa skärresultat. Diamantverktyget är värmebeständigt, har en stålkärna och kan monteras på många maskiner.

Köparna betygsatte denna diamantskärskiva positivt, eftersom industridiamanter av hög kvalitet användes och livslängden är särskilt lång. En användning i många stenskärmaskiner var en annan pluspunkt.

köp kriterierna

konstruktion av kanten

Kanten på en diamantskiva kan utformas på olika sätt. Det brukar delas in i tre typer, varav en full fälg, turbokant och kallas Turbosegment**. I detalj måste följande observeras:

  • fullt fälg: Denna kant är stängd och slät och är idealisk för fina skärningar. Helkanten används bland annat till fint stengods, tegelpannor, hårda takpannor eller glas och porslin.
  • turbokant: Turbokanten är stängd och är korrugerad. Den används med hög skärprestanda och material som granit, murverk, exponerad ballastbetong och sandsten.
  • turbosegment: Här består kanten av enskilda segment, som kan vara släta eller korrugerade. Du kan använda den för att göra snabba snitt i screed, betong eller slipande byggmaterial.

Våtskuren eller torrskuren

Inte alla diamantklingor är gjorda för sådana snitt våt skärning och torr skuren lämplig. För att kapskivan ska skära optimalt resultat måste diamantverktyget vara lämpligt för detta. Fördelen med ett våtsnitt är att det blir mindre damm och arbetet är mer hälsovänligt. Diamantverktyget kyls kontinuerligt med vatten.

Weiterlesen:
Magnetisk hållare ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

segmenthöjd

Segmenthöjden anger hur höga de enskilda segmenten eller kanten på diamantskivan är. Ju högre segment desto längre livslängd, eftersom du kan använda bladet längre innan det slits ut helt.

  • Under 10 mm: Låg segmenthöjd
  • 10 mm: standardhöjd
  • Cirka 10 mm: Hög segmenthöjd

Abmessungen

När det kommer till dimensionerna på diamantkapskivor finns det några viktiga värden som du behöver känna till. Dessa inkluderar DurchmesserAtt klippbredd och hålets diameter.

  • Durchmesser: Diametern är avgörande när det kommer till montering på en stenkapmaskin. Inte varje maskin kan styra alla diametrar, annars kan skivan slipa.
  • klippbredd: Skärbredden beror på skivans tjocklek och är något bredare. Detta är särskilt viktigt om du gör räfflor.
  • hålets diameter: Den centrala håldiametern är avgörande för införandet i golvsågen eller kapslipen. Många enheter har olika inspelningsstorlekar.

Maxhastighet

Beroende på ditt användningsfall, visst skärhastigheter och hastigheter nödvändig. För att diamantkapskivan ska utföra detta arbete optimalt måste du jämföra dessa hastigheter med kapskivans. Detta är det enda sättet du kan välja rätt ruta.

Material som ska bearbetas

Beroende på vilket material som ska bearbetas måste rätt diamantskiva väljas. Mycket få kapskivor kan användas för alla typer av material. Därför måste du vara tydlig när du köper den för vilket användningsområde du behöver diamantkapskivan.

Video: Du bör överväga detta med diamantskivor

Häufig gestellte Fragen

Vilka typer av diamantskivor finns det?

Å ena sidan skiljer sig diamantkapskivorna i form, det finns en helfälg, turbofälg och turbosegment. Det är ytterligare uppdelat efter användningsområde. Material som fint stengods, betong eller granit kräver olika kapskivor. Dessutom finns diamantskivorna i olika diametrar och skärbredder samt för böjda snitt.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med diamantskivor?

Fördelarna med diamantskivor är att du med lätthet kan använda dem för att skära material som sten, betong, granit, marmor eller asfalt. Deras livslängd är längre och de kan slipas om. Nackdelar med diamantkapskivor är det högre priset jämfört med vanliga kapskivor och att skivorna inte kan användas till metall.

Vilka välkända tillverkare levererar en diamantklinga?

Kända tillverkare av diamantskivor inkluderar Bosch, Klingspor, Uxcell, Poweralt, S&R, Cedima, Graff, Prodiamant, DeWalt, Powerline och Rendech.

Finns det specifika säkerhetsinstruktioner för diamantklingor?

Arbetar du med en diamantkapskiva måste du använda skyddsglasögon, eftersom diamantsplitter och delar av stenarna kommer att lossna och använda hörselskydd. Använd endast skivor som är i gott skick. Om du slipar diamantskivan, utför detta arbete professionellt. Välj även lämplig skärhastighet och kylning.

När är ett diamantblad värt det?

En diamantklinga är alltid värdefull när det gäller att skära mineralmaterial som sten, fina stengods, asfalt, granit, tegel, betong eller ballastbetong, marmor, murverk, avjämningsmaterial och andra byggmaterial. Eftersom livslängden är lång och du kan slipa om dig själv är köpet särskilt lönsamt på lång sikt.

Kan man också köpa begagnade diamantskivor?

Du kan också köpa ett stort antal begagnade diamantkapskivor på Internet. Leverantören eBay, med sina många kommersiella och privata säljare, har ett brett utbud av dessa skärskivor. Där kan du enkelt välja skivorna från de olika tillverkarna, möjliga användningsområden, dimensioner och förhållanden och därmed också spara kostnader.

tillbehör

vinkel

vinkel

59,00 €

Köp det på Amazon

Vinkelslipen från Bosch har 720 watt och når en maxhastighet på 11.000 125 rpm. Kapskivor och diamantskivor upp till en diameter på 1,9 mm kan användas. Denna anordning är även lämplig för grovarbete med slipskivor. Med sina XNUMX kg ligger vinkelslipen perfekt i handen.

kakel skärmaskin

kakel skärmaskin

54,95 €

Köp det på Amazon

Kakelskärmaskinen Einhell är lämplig för diamantskivor med en diameter på 180 mm och har 600 watt. Den är lämplig för raka snitt såväl som vinkelsnitt och har en hastighet på 3.000 35 rpm. Klipphöjden är 9,37 mm och vikten är XNUMX kg. Vattenkylning säkerställer bästa resultat vid kapning av plattorna.

Ссылка на основную публикацию