0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Dörrlåset öppnas inte längre: snabb åtgärd

Dörrlåset öppnas inte längre: snabb åtgärd

Om nyckeln i dörrlåset inte längre vrider sig eller låset inte längre går att öppna av andra skäl behöver du snabbt hjälp. Läs här vad du kan göra i ett sådant fall.

Nyckeln vrider sig inte eller öppnar inte låset

Även ett dörrlås kan gå sönder. Det är till exempel fallet när den är mycket gammal eller dagligen utsätts för ogynnsamma väderförhållanden. Ofta kan nyckeln inte längre vridas. Det kan också hända att nyckeln fortfarande kan vridas, men att dörren fortfarande inte går att öppna. Även ett dörrlås behöver då och då ett visst mått av underhåll. En droppe olja kan göra underverk här, speciellt när låset utsätts för fukt. Här är några andra möjliga orsaker till att ett lås inte fungerar korrekt:

  • Det finns för mycket smuts eller damm i låset som har kombinerats med oljan.
  • Nyckeln är skadad eller böjd och kan därför inte längre vridas.
  • Själva dörrlåset är trasigt, antingen låscylindern eller hela låset.
  • Hela dörren är skev och kan därför inte längre öppnas ordentligt.

Hur man hanterar ett sådant fel

Det beror på om nyckeln fortfarande kan sättas in och vridas i låset. Om så inte är fallet bör du titta närmare på det. Om möjligt, försök att använda en reservnyckel. Om det inte är nyckeln kan du lägga lite sprayrengörare eller låsa in olja i låset och få det att fungera igen. Om du bara har finolja eller symaskinsolja, lägg lite på nyckeln och försök sedan igen.

Dörren kan också vara skev

Det ser lite annorlunda ut om nyckeln fortfarande går att vrida men dörren inte kan öppnas. Lås i detta fall upp låset. Försök sedan att lyfta eller flytta dörren lite. Det beror ofta också på en skev dörr om den inte längre går att öppna och stänga ordentligt även efter att den låsts upp.

Weiterlesen:
Kombilås för resväska öppnas inte » Vad nu?
Ссылка на основную публикацию