4 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

presstång

Krymptång — En liten köpguide

Crimptång, även känd som crimptång, används för att koppla ihop två element med hjälp av plastisk deformation. I grund och botten hör detta verktyg hemma i nästan alla verktygslådor för pärlning, krympning eller vikning. Vi introducerar dig för populära produkter och backar upp dem med information för ditt köp.

Våra rekommendationer

#1

KNIPEX 97 22 240 presstång

använda sig av
Klippning, isolering, krympning
Besonderheit
Med gängade hål
tillbehör
Nej
handtag
Med flerkomponentskal
Länge
240 mm
18,64 €

Köp det på Amazon

Dessa presstänger från Knipex har redan samlat ett antal positiva recensioner på Amazon. Kunderna berömmer det gedigna utförandet, den tillräckliga materialtjockleken och det faktum att verktyget inte lutar vid arbete. Resultatet, enligt många köpare, ser anständigt ut.

Men framför allt är det den universella användbarheten som övertygar användarna. Med den här enheten kan du kapa kablar, isolera ledningar, krympa kabelskor (inklusive oisolerade) och sammanfoga kontakter. Inte varje presstång har så många användningsmöjligheter.

använda sig av

Pressande trådändhylsor matas in från sidan

Besonderheit

Automatisk justering, vippspak

tillbehör

1200 hylsa kabelskor, väska

handtag

Liten räckvidd

Länge

240 mm

Dessa tänger är i det ganska låga prissegmentet, men tillfredsställer definitivt sina köpare. Kunder på Amazon uppger i sina recensioner att det är ett ganska gediget verktyg för hemmabruk. Dyr presstång har finare utväxling, så tenoren, men det kan en enkel gör-det-själv förbise.

De medföljande hylsorna fick också beröm: De täcker vardagens behov väl. Välanvända skal är oftare representerade i uppsättningen än de vanliga utomstående. Spärrfunktionen möjliggör ett snabbt grepp vid crimpning utan att tappa crimpanslutningen på grund av slakande tryck.

Weiterlesen:
Svetsvagn ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
#3

BAURIX ® presstång

använda sig av
Krymptrådshylsor 0,25 — 10 mm
Besonderheit
Självjusterande fyrkantskompression
tillbehör
1200 hylsor
handtag
Ergonomisk, halkskydd
Länge
ca 220 mm
29,95 €

Köp det på Amazon

Här har vi en speciell hylstång av märket Baurix, som kommer med 1200 hylsor. Amazon-kunder rapporterar i sina recensioner att de hade ett gott intryck av denna produkt så fort de packade upp den. Plastlådan med ärmarna är uppdelad i praktiska fack och kan stängas tätt.

Själva tången beskrivs som robust och lätt att använda. Om du registrerar dig som köpare på Baurix-webbplatsen får du en garantiförlängning till 3 år: detta gläder också vissa användare. Dessutom är detta verktyg inte i samma prisklass som professionella produkter.

köp kriterierna

tillämpningar

Vissa presstänger är riktiga specialister, medan andra är små allroundare. Så beroende på vad du behöver ditt verktyg till har du ett bra utbud av alternativ. Om du också vill klippa kablar med din enhet, var uppmärksam på denna extra funktion. Olika utskärningar för olika kontakter är också till stor hjälp, liksom en självjusterande crimpfunktion för hylsor av olika storlekar. Vi presenterar några «specialister» nedan.

Krymptång för kabelsko. Ett pressverktyg speciellt utformat för att pressa kabelskor överför sin kraft till den främre delen av verktygshuvudet. Lämplig insats för den bit som ska bearbetas finns där. Isolerade kabelskor kan också fästas ordentligt på grund av det höga kontakttrycket. När du köper, se till att tångens käftar är utbytbara, så att du kan hantera fina flikar såväl som spadklackar i stort format — och allt däremellan.

Krymptång för F-kopplingar. F-kontakter finns ofta på RCA-kablar. Den matchande tången har en enkel form, de är designade på ett sådant sätt att kraftöverföringen fungerar effektivt. Med några presstänger av den här typen kan du föra in kablarna från sidan, med andra från ovan. Avisoleringen sker samtidigt som pressningen: en mycket praktisk funktion för återmontering av kablar direkt på plats.

Weiterlesen:
Elektrisk spikpistol ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

JR-kopplingspressverktyg. JST- och JR-kontakter kännetecknas av särskilt fint utformade crimpkontakter. Det är därför den tillhörande presstången är försedd med en skena som innehåller kontaktlisten. Sätt in vajern i framsidan av skenan för att sedan trycka på tången. Kontakten är nu ansluten till tråden och klipps samtidigt från tejpen.

kraftöverföring

När du köper din nya presstång, se till att kraftöverföringen är så hög som möjligt. Operationen måste vara enkel, din manuella ansträngning bör vara begränsad. Annars kan din hand efter flera pass tröttna eftersom du hela tiden måste utöva mycket kraft. En inbyggd knähävarm säkerställer särskilt effektiv kraftöverföring, men en liten greppbredd kan också vara mycket användbar om den fungerar effektivt.

handtag

Crimpning är manuellt arbete med våld. Och eftersom den mänskliga handen endast har begränsad motståndskraft, bör hantverkaren göra allt för att göra detta arbete lättare. När du handlar, se till att handtaget på krymptången du väljer har en ergonomisk form. En del stoppning tjänar också sitt syfte om du använder tången ofta. Finns det dessutom en halkskyddsbeläggning skyddas dina händer så bra som möjligt under långa arbetsdagar.

Leveransomfattning

Kanske allt du behöver är ett pressverktyg, utan några tillbehör. Men du kan också behöva rätt arbetsmaterial: Vissa tänger levereras med ett sortiment av olika hylsor eller crimppärlor, väl sorterade i en låda med separata fack. Se till att du bara får de fodralstorlekar som du hanterar oftast. Då kan du börja ditt arbete direkt.

Marke

Naturligtvis finns det också särskilt populära varumärken inom detta område som har hållit sig på marknaden i flera år. Crimptång från Knipex, Baurix, Preciva och DEMA säljs på ett iögonfallande sätt över disk. Hos DEMA är det den berömda DQZ-krymptången som är väldigt viktig för gör-det-själv- och hantverkare. Beprövade produkter från traditionella tillverkare har väldigt liten risk att göra ett dåligt köp – de är oftast värda investeringen.

Weiterlesen:
Bänkskivaolja ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Professionellt eller amatörverktyg

Inte alla verktyg som tjänar gör-det-själv är också lämpliga för professionell användning. I professionellt arbete måste enheterna tåla mycket mer eftersom de är i konstant användning. Det är därför experter vanligtvis köper särskilt stabila och därför dyrare produkter, medan lekmän redan är nöjda med billiga kvalitetsverktyg. Recensionerna brukar säga om ett pressverktyg också är lämpligt för professionellt bruk.

Video: Vilken presstång behöver du för att pressa?

Häufig gestellte Fragen

Behöver jag som gör-det-själv utbytbara krymphuvuden?

Inte nödvändigtvis, men de rekommenderas. På så sätt kan du snabbt växla fram och tillbaka mellan de olika storlekarna, och ansträngningen hålls till ett minimum. Men det finns även presstänger, till exempel från Preciva, som automatiskt anpassar sig efter föremålet.

Behöver min tång underhåll?

Vanligtvis är presstång och hylstång underhållsfria. Kontrollera dock regelbundet om främmande kroppar har lagt sig i några luckor och ta bort dem. På så sätt bibehålls kontakttrycket. Tryckluftspistolen gör ett bra jobb med att rengöra smala luckor.

Finns det även maskiner för crimpning?

Inom industrisektorn finns det också maskiner som gör pressningen automatiskt. Den genomsnittlige hantverkaren jobbar dock på plats i sitt hem och hos sina kunder. Ett manuellt pressverktyg är mycket lättare för honom att hantera och därför också mer praktiskt.

tillbehör

KNIPEX isolerade hylsor

Hylsor i en scatter box

10,59 €

Köp det på Amazon

Här får du en genomskinlig, behändig kattlåda med ett litet sortiment av hylsor. Hylsorna är isolerade och sorterade efter DIN färgkod. Du har alltid rätt arbetsmaterial till hands med en enda rörelse.

2250 olika krimppärlor

Stort sortiment av crimppärlor

8,99 €

Köp det på Amazon

Kreativt hantverk med krimptången: Detta omfattande krimppärlset gör det möjligt! Du får 2250 olika färgade pärlor i två storlekar. De fungerar som mellanlägg på egentillverkade smycken.

Ссылка на основную публикацию