0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Rörledning

Kabelrör — En liten köpguide

Kabelkanaler används när kablar och ledningar ska dras. Denna typ av rör används mest i ytmonterade installationer. Kablarna är skyddade i detta installationsrör och installationen har ett visuellt rent intryck. Idag presenterar vi några av dessa runda PVC-kabelkanaler.

Våra rekommendationer

#1

ARLI rör vit 16 mm 18 m

Yttre diameter
16 mm
innerdiameter
14 mm
Länge
18m (18x1m)
Färg
Vit
Material
PVC
jämförelsepris
Pris/m = ca 0,80 €
14,45 €

Köp det på Amazon

ARLI-röret är vitt och tillverkat av PVC. Den kommer i en total längd på 18 m i bitar om vardera 1 m. Ytterdiametern är 16 mm och innerdiametern är 14 mm. Den har en temperaturbeständighet på -20 till +60 ºC och är flamskyddad. Det raka röret är hylsat på ena sidan och kan monteras med klämmor. Kabelkanalerna används för utanpåliggande installationer både inomhus och utomhus.

Köparna bedömde kabelkanalerna särskilt positivt på grund av den höga monteringsnoggrannheten, mycket god kvalitet och bra utförande.

#2

Kopos kabelkanal ljusgrå 20 mm 20 m

Yttre diameter
20 mm
innerdiameter
18 mm
Länge
20m (10x2m)
Färg
ljusgrå
Material
PVC
jämförelsepris
Pris/m = ca 1,13 €
22,50 € (1,12 € / meter)

Köp det på Amazon

De ljusgrå PVC-rören från Kopos har en ytterdiameter på 20 mm och en innerdiameter på 18 mm. Förpackningsenheten är 10 stycken, vardera 2 m. Detta installationsrör används för lätta utanpåliggande installationer. Varje rör har en formgjuten hylsa för enkel parning. Isolerröret är dessutom flamskyddat och därför knappast brandfarligt.

Enligt kundrecensionerna var bland annat det låga priset på de tomma rören övertygande. Den goda bearbetbarheten med sågen samt kvaliteten och flexibiliteten var ytterligare pluspoäng för köparna av denna produkt.

Weiterlesen:
Cirkelsåg » Så här såg du en gering

#3

MKV kabelkanal ljusgrå 16 mm 30 m

Yttre diameter
16 mm
innerdiameter
14 mm
Länge
30m (15x2m)
Färg
ljusgrå
Material
PVC
jämförelsepris
Pris/m = ca 1,16 €
34,90 €

Köp det på Amazon

Dessa MKV PVC-rör kommer i en ljusgrå färg. Ytterdiametern är 16 mm och innerdiametern är 14 mm. Den levererade förpackningsenheten består av 15 kabelkanaler, vardera 2 m. Den isolerande kanalen lämpar sig för både utanpåliggande och infällda installationer. Rören är försedda med en hylsa på ena sidan för att plugga in i varandra. Sortimentet omfattar även andra diametrar på upp till 40 mm.

Kunderna till denna produkt bedömde kvaliteten och den lätta genomskärningen som mycket positiv. Pris/prestanda-förhållandet och den gradfria designen visade sig också vara bra.

köp kriterierna

Durchmesser

Ju större diameter, desto fler kablar passar in i röret. Innerdiametern är här avgörande. Beroende på avsedd användning rekommenderas att välja en storlek större så att ytterligare kablar fortfarande kan dras. Hela behovet är inte alltid klart i början. På grund av typen av installation, som ofta är utformad som en ytinstallation, bör rören inte vara för stora, eftersom de fångar blickarna.

Länge

Längden handlar också om den visuella aspekten. De enskilda delarna av kabelkanalerna kan pluggas in i varandra tack vare hylsorna. Den något tjockare övergången kan dock också ses i anständigheten av respektive stycklängd. Med längre enskilda bitar minskar du dessa iögonfallande områden och ökar därmed utseendet. Det finns dock även längder på flera meter i ett stycke. Beroende på användningsplats spelar detta en större eller mindre roll.

Flamskyddsmedel

Eftersom brandskyddsriktlinjerna även ska beaktas vid förläggning av kablar är det viktigt att se till att kabelkanalerna är svårantändliga. Särskilt i affärs- och industritillämpningar är låg brandfarlighet ofta ett grundläggande krav för att framgångsrikt klara brandsäkerhetsgodkännanden. Men det är också värt att lägga installationsrör i den privata sektorn, som är flamskyddade. Säkerheten ska alltid komma först i sådana installationer.

Weiterlesen:
Popnittång ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide

Material

Kabelkanaler eller kabelkanaler finns i en mängd olika material. Från plast sådana. B. PVC till aluminium till rostfritt stål, många versioner finns tillgängliga. Beroende på respektive applikation eller användningsplats måste lämpligt material väljas. Materialen skiljer sig också mycket åt i pris och bearbetning. Om du vet ditt syfte innan du köper det kan du ta med materialet i ditt köpbeslut.

omfattning

Till användningsområdet hör bland annat användningsplatsen. Vissa kabelkanaler är lämpliga för både inomhus- och utomhusbruk. Beständighet mot bland annat UV-strålning krävs, speciellt vid användning i yttre utrymmen. Typen av installation är också en del av detta kriterium. Utanpåliggande installationer samt infällda i murverket är möjliga. Se därför till att ditt spörör är lämpligt.

Färg

Det finns olika färger på kabelrör. Vanligtvis finns också de olika färgnyanserna. En grå är uppdelad i många nyanser av grått som t.ex B. ljusgrå, ljusgrå och många fler. Men andra färger som vit används också ofta inom området för PVC-installationsrör. Använder du rören som ytinstallation bör du vara uppmärksam på färgen så att den även matchar din miljö. Detta är dock bara för optiken.

Video: Dra kabeln in i den tomma ledningen efteråt

Häufig gestellte Fragen

Kan jag också måla kabelkanalen?

Du kan måla en kabelkanal väldigt lätt. Det finns dock några saker att tänka på. Välj en lämplig färg och rengör ledningen. Applicera en primer för bättre vidhäftning. Efter en lämplig torktid kan du börja måla.

Hur tar jag mig runt hörnen?

För att komma runt kurvor med kabelkanal eller formradier finns det speciella former av denna installationskanal med vilka detta enkelt är möjligt. Dessa inkluderar t.ex. B. rörböjen eller vinkelröret. Detta gör att du kan forma både en smal och bred radie och på så sätt lägga dina kablar som önskat.

Vilka välkända tillverkare erbjuder kabelkanaler?

Kända tillverkare av kabelkanaler inkluderar Arli, Hama, Kopos, D-Line, Tehalit, MKV och Hager.

Hur monteras en kabelkanal på väggen?

För att fästa kabelkanaler i väggen finns speciella klämmor som är anpassade till isolerkanalernas ytterdiameter. Klämmorna fästs i väggen med en plugg och skruv och rören pressas sedan in i den öppna klämman. Stångröret kan senare tas bort från klämmorna när som helst.

Hur ansluter jag kabelkanaler till varandra?

Detta beror på kabelkanalens utformning. Vissa produkter är försedda på ena sidan och kan enkelt tryckas in i varandra. Installationsrör, som inte har någon av dessa hylsor, ansluts med så kallade push-in hylsor. Ändarna på de tomma rören förs in i denna typ av rör.

Hur drar jag kabeln genom ledningen?

Fasta kablar kan vanligtvis enkelt tryckas genom de tomma rören. Fäst tunna kablar t.ex. B. på en tråd eller fast kabel. Tryck sedan denna genom kabelkanalen. Var uppmärksam på så få radier och rörförträngningar som möjligt.

tillbehör

Armbåge 90º

10 stycken Arli armbågar 90º

8,59 €

Köp det på Amazon

Med dessa 10 stycken vita PVC-rörböjar kan du koppla ihop dina kabelrör och bilda en radie. Ytterdiametern är 16 mm och tillbehören är försedda på båda sidor. Andra kvantiteter och diametrar på 20, 25 och 32 mm finns också tillgängliga från denna tillverkare.

klämmor

100 stycken klämmor 16 mm

5,80 €

Köp det på Amazon

Dessa klämmor för kabelkanaler med en diameter på 16 mm möjliggör enkla utanpåliggande installationer. Klämmorna fästs i väggen med pluggar och skruvar och installationsrören pressas sedan in i fästet. Stångröret kan tas bort igen senare. 100 stycken klämmor medföljer.

Kopplingsdosa, utanpåliggande

Kopplingsdosa utanpåliggande 85x85x40 mm

Köp det på Amazon

Kopplingsdosan med 5-polig plintlist från Kopp lämpar sig för utanpåliggande installationer, speciellt i fuktiga rum. Den har IP 54 och måtten är 85x85x40 mm. Lägg kabelkanalen och kablarna till den och anslut dem till kopplingsdosan. Materialet är plast och färgen är grå.

Ссылка на основную публикацию