0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Byte av tätning på kylskåpet – så här fungerar det

Byte av tätning på kylskåpet — så här fungerar det

Dörrtätningar på kylskåpsdörren kan bli defekta med tiden. Som ett resultat är kylskåpet mindre effektivt och förbrukar mer el. Läs den här artikeln för att ta reda på hur du byter ut en defekt eller sliten tätning.

Anledning till att byta tätning

Den här artikeln beskriver problemen som kan orsaka dörrtätningar som inte längre fungerar och hur du kan testa tätheten.

Innan du börjar byta tätningen, kontrollera dock också om ditt kylskåp verkligen är balanserat. Ett kylskåp som inte står plant kan också leda till läckageproblem.

tätningstyper

Två typer av tätningar är vanliga i kylskåp, nämligen insticksprofiltätningar och inskruvade tätningar. Push-in tätningar sätts helt enkelt in i en befintlig push-in veck, skruvtätningar skruvas ytterligare. Du kan se skruvarna genom att lyfta tätningen.

Skaffa en ny tätning

Om du vill byta ut tätningen måste du först skaffa en lämplig ersättningstätning. Förutom rätt typ av tätning är tätningsprofilen också avgörande. Det bästa sättet att få rätt profil är att trycka den smala sidan av packningen på en stämpeldyna och sedan på ett papper.

På så sätt kan du enkelt se om en ersättningstätning faktiskt har samma tätningsprofil. Vid beställning av skruvprofiler är det bäst att alltid beställa nya skruvar samtidigt.

Speciellt med äldre kylskåp eller vintagekylskåp kan det ibland vara mycket svårt att få ersättningstätningar som passar exakt.

Byte av tätning steg för steg

  • kylskåp
  • Spülmittel
  • Eventuellt skruvmejsel
  • stämpeldynan
  • papper

1. Ta bort den gamla tätningen

För skruvpackningar, lyft upp packningen och ta bort alla skruvar. Du kan sedan helt enkelt lyfta ut tätningen. Med insticksprofiler behöver du bara dra ut tätningen i hörnen och du kan sedan ta bort hela tätningen.

2. Mät och bestäm

Den gamla packningen är deformerad, så det är bättre att mäta den erforderliga längden vid fästspåren. Mät från underkanten av ett spår till överkanten av det andra spåret för korrekt längd på en insticksprofiltätning. För skruvtätningen, mät från överkant till underkant av monteringsplattan. Du kan avbilda tätningsprofilen på båda med stämpeldynan enligt beskrivningen ovan.

Weiterlesen:
Värmeplattor » Du har dessa alternativ

3. Montera ny packning

Dra försiktigt tätningen genom en trasa fuktad med vatten och diskmedel. Detta gör det lättare att installera. Du kan enkelt trycka in insticksprofiltätningarna, skruvprofiltätningarna fästs med de nybeställda skruvarna.

tips och tricks
Det kan ta upp till två dagar efter installationen för en ny tätning att fungera ordentligt och lufttät igen.
Ссылка на основную публикацию