0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Byt ut keramikhäll — kostnader & prisexempel

Byt keramikhäll

Den genomsnittliga kostnaden för att byta ut en keramikhäll ligger på mellan 250 och 450 euro, men kan variera mycket i enskilda fall. Vår artikel visar kostnadsexempel från praktiken och går in i detalj på de individuella kostnadsbestämmande faktorerna.

Kostnadsexempel: byt ut keramikhäll

Exempel på situation:

 • Byt ut mot samma storlek|högkvalitativa modell
 • Återförsäljarens installationsavgift
 • Resekostnader ingår redan i schablonbeloppet
postpris
Keramisk spis255 EUR
Installations avgift130 EUR
totalkostnad385 EUR

Längre ner i artikeln hittar du även två andra prisexempel, med ett dyrare och en billigare exempel situation. Detta kommer att ge dig en känsla för bandbredden för det möjliga kostnadsspektrumet.

kostnadsfaktorer

 • resekostnader
 • Kostnad för keramikhäll
 • installationskostnader
 • Extraarbete

resekostnader

När man anlitar en frilansande hantverkare tillkommer oftast resekostnader. De baseras alltid på ressträckan och den beräknade tiden som krävs för resan.

resekostnader. Hur resekostnader beräknas och i vilken utsträckning de är tillåtna kan läsas i detalj i vårt särskilda bidrag till resekostnader.

Resekostnader är ofta redan inkluderade i installationsavgifterna. Om återförsäljarens installationsavgift används vid köp av en ny keramikhäll inkluderar installationsavgiften ofta redan kostnaderna för resan.

Med hänsyn till de totala kostnaderna kan det finnas kostnadsfördelar jämfört med fristående hantverksverksamheter.

Kostnad för keramikhäll

Kostnaderna för keramikhällar kan variera kraftigt.

Enkla mönster. Kostnaden för keramikhällar i en enkel design och vanlig storlek (4 hällar) är vanligtvis mellan 150 och 200 EUR.

Märkeskeramikhällar. Märkeskeramikhällar från välkända märkestillverkare kostar vanligtvis mellan 200 och 400 EUR i bra kvalitet.

Lyxiga ytbehandlingar och premium keramiska hällar. Lyxversioner och premium keramikhällar har priser från 500 till 2.500 XNUMX euro.


Kostnaden för en ny keramikhäll varierar mycket

Weiterlesen:
Täckglasögon » Så här blir helhetsbilden rätt

installationskostnader

Vanliga installationskostnader för samma stora keramikhäll. För ett enkelt byte av en keramikhäll kan installationskostnader på mellan 100 och 150 EUR förväntas i de flesta fall.

Högre installationskostnader för keramikhällar av olika storlekar. Hur som helst måste man räkna med högre kostnader för installation av keramikhällar av olika storlekar. De kostnader som uppstår bestäms av den individuella arbetsbelastningen.

Extraarbete

Justering av urtaget i bänkskivan. Om en keramikhäll installeras som är större än den gamla keramikhällen måste befintligt urtag på bänkskivan anpassas därefter.

Tätningsarbeten och annat kringarbete. Tätningsarbeten och annat kringarbete kan också utföras för att justera urtaget.

Ytterligare arbetskostnader. De kostnader som kan förväntas baseras alltid på den individuella insatsen vad gäller arbetstid och småsaker som krävs i varje enskilt fall.

Kostnadsexempel komplext utförande

Exempel på situation:

 • Installation av en större lyxig keramikhäll med induktion (egentillverkad)
 • Montering av snickaren
 • Justeringsarbete krävs på bänkskivan
postpris
Körning45 EUR
ringning65 EUR
arbetskostnader120 EUR
Kostnad för keramikhäll650 EUR
totalkostnad880 EUR

Kostnadsexempel enkelt utförande

Exempel på situation:

 • Byt ut mot en keramikhäll i samma storlek
 • enkel design av den keramiska hällen
 • Leverans och installation till schablonpris
postpris
Kostnad för keramikhäll145 EUR
Installations avgift64 EUR
totalkostnad209 EUR

Köksmaskinserviceföretaget Vogtlandservice24 skriver: ”Visste du att 80 % av alla defekta glasrutor på hällar kan bytas ut?

Med en reparation sparar du enkelt 50% jämfört med nypriset.

Det spelar ingen roll om din glaskeramikhäll har en repa eller en spricka i hällen, eller om ett hörn har lossnat.” Vogtland service

Spara kostnader

Kostnader kan sparas genom följande åtgärder:

 • Överväg reparation
 • välj en billig ersättning keramikhäll
 • Välj en keramikhäll av samma storlek om möjligt
 • Använd installationspaket
 • ersättas med försäkring
 • skatteavdrag

Överväg reparation

Skador på glaset kan repareras. Sprickor och skador som bara påverkar glaset på den keramikhällen kan ofta repareras billigt av specialiserade företag.

Weiterlesen:
Gasspis står inte på » Vad kan det bero på?

Reparation är ofta billigare än byte. Kostnaderna för detta är ofta lägre än för ett utbyte.

Välj en billig ersättning keramikhäll

Var uppmärksam på pris-prestanda-förhållandet för ersättningsfältet. När du köper den nya keramikhällen bör du alltid vara uppmärksam på ett bra pris-prestanda-förhållande. Design av bra kvalitet kan ofta hittas billigt.

Lyxversioner och induktionsfält är inte alltid nödvändiga. Av kostnadsskäl bör du undvika lyxversioner och induktionshällar om du inte behöver dem.

Välj en keramikhäll av samma storlek om möjligt

Endast fält av samma storlek eller större är möjliga. Den nya keramikhällen måste vara minst lika stor eller större än den gamla keramikhällen.

Samma storlek sparar avsevärt kostnader. Kostnader kan sparas om du skaffar en keramikhäll av samma storlek och form som en ersättningshäll, då det i detta fall inte behövs några tidskrävande justeringsarbeten på bänkskivan.


Om möjligt bör den nya keramikhällen ha samma storlek som den gamla

Använd installationspaket

Erbjudna schablonbelopp för installation bör användas. Om schablonbelopp för installation erbjuds när du köper en ny från en fackhandlare, bör du om möjligt utnyttja detta erbjudande.

Installation schablonbelopp är vanligtvis billigare än motsvarande hantverkarservice. Kostnaderna för uppdragsfria frilanshantverkare är vanligtvis högre.

ersättas med försäkring

I enskilda fall står försäkringsbolaget för kostnaderna för bytet.

Glasbrott är försäkrat, keramikhäll ingår. Om du har tecknat en tilläggstjänst för glaskross som en del av din hemförsäkring kan du anmäla skadan till försäkringsbolaget.

Man bör komma ihåg att försäkringsbolagen ofta bara betalar för det aktuella värdet av den skadade keramikhällen, inte hela inköpspriset. För varje nyttjandeår minskar det belopp som betalas av försäkringsbolaget med 10 % av nyvärdet. Efter några års användning får du bara en del av värdet på keramikhällen utbytt.

Ett annat krav är att skadan faktiskt har orsakats av en olycka och inte har orsakats av grov vårdslöshet (se försäkringsvillkoren).

Weiterlesen:
Måla köket vitt » Instruktioner i 3 steg

Om ansvarsförsäkring för tredje part. Om en tredje part (ej medlem i hushållet) av misstag har skadat keramikhällen täcks skadan ofta av den som orsakat skadans ansvarsförsäkring. Återigen finns det dock vanligtvis vissa undantagsvillkor.

skatteavdrag

Om en frilansande hantverkare anlitas och arbetskostnader framgår av fakturan kan en del av dessa tas i anspråk i skattehänseende om fakturan betalas via bankgiro.

Du hittar mer information i vår specialartikel om avdrag för hantverkarkostnader.

Video: Installation av självförsörjande hällar

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att byta ut en keramikhäll?

I vårt exempel kostar det 385 euro att byta ut den keramiska hällen. Men många faktorer påverkar det faktiska priset.

Vilka faktorer påverkar priset?

De viktigaste faktorerna är inköpspriset för den nya keramikhällen och det individuella installationsarbetet. Fler faktorer finns här.

Vilka möjligheter finns att spara kostnader?

Kostnader kan sparas genom att använda schablonbelopp för installation från återförsäljare och införskaffa den nya keramikhällen i samma storlek och form. Du kan hitta fler sätt att spara pengar här.

Ссылка на основную публикацию