5 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Så här fungerar det: bygg en takterrass på det platta taket

Så här fungerar det: bygg en takterrass på det platta taket

En takterrass på det platta taket är något vackert. Du kommer dock bara njuta av den länge om den är riktigt välbyggd och tät. I den här artikeln får du reda på exakt vad du behöver vara uppmärksam på.

Bygg din egen takterrass

Generellt gäller följande för takterrassen: När man arbetar ska man gå mycket försiktigt fram så att inga följdskador uppstår på huset. Fråga proffsen om du är osäker.

täta terrassen

Vi antar här att takterrassens golv redan är förberett, det vill säga har en liten lutning, och att avloppen för dräneringskanalerna är planerade. Om allt passar, förslut terrassen. För att göra detta, placera tätningsfoliens längder bredvid varandra på terrassen. Täta skarvarna mellan de enskilda remsorna med speciell tejp.

Nu är golvet tätat. Dock måste även vertikala komponenter som en vägg (om terrassen inte tar upp hela taket) och bröstvärnet tätas. Du använder samma tejp för att göra detta, fäst den först på filmen och sedan på väggen. Så hörnen är täta. Fäst sedan tätningstejp på de vertikala ytorna på lämplig höjd.

Dräneringsmatta eller lager av grus

Innan du lägger golvet ska altangolvet täckas med en dräneringsmatta eller ett lager grus så att vattnet som kommer under golvbeläggningen lätt kan rinna av.

Lägg dräneringsrör

Sedan är det dräneringskanalens tur. Lägg dem så att täckgallret då är i nivå med golvbeläggningen.

Golv

Du kan fritt välja golvbeläggning. Trä ser väldigt naturligt ut och är inte halt när det är blött, men kakel, natursten eller till och med gräs (för större terrasser) ser inte illa ut heller. Plattor limmas direkt på dräneringsmattan. Om det finns boyta under takterrassen ska golvet isoleras mot fotbuller. Då är det vettigt att bygga en underkonstruktion som ligger på en grusbädd och att isolera utrymmet däremellan. Lägg sedan golvet.

Weiterlesen:
Canopy dränering » Du bör vara uppmärksam på detta

räcke

Saknar något? Ja, räcket. En takterrass bör definitivt ha en tillräckligt hög bröstvärn eller metallräcke för att göra den säker.

Ссылка на основную публикацию