0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bygg en piedestal för eller i duschen

Bygg en piedestal för eller i duschen

En piedestal i duschen kan behövas för att installera avloppet för en golvdusch, även om det strängt taget inte längre är en golvdusch, eftersom golvet måste höjas helt.

En modern dusch kräver tillräcklig installationshöjd

För installation av avloppet direkt i golvet krävs en motsvarande bygghöjd på underjorden. I en ny byggnad utgör en sådan struktur vanligtvis inte ett problem.Alla nödvändiga linjer, inklusive avloppet, kan läggas i golvet. Men om det är en gammal byggnad med låg bygghöjd är installationen av en sådan modern dusch vanligtvis svårare. Här finns dock möjligheten att höja golvet i badrummet som helhet eller bygga en slags piedestal för duschen, i vilken avloppsrören kan läggas utan problem. Bygghöjden definieras generellt som tjockleken på golvet med dess nödvändiga lager, inklusive följande:

  • det så kallade råtaket eller rågolvet
  • ett isolerande skikt (för termisk och akustisk isolering)
  • en valfritt applicerad screed
  • golvet

Hur du kan behöva mindre installationshöjd

Istället för att ha avloppet till duschen helt gömt i golvet kan du även använda ett väggavlopp som kräver mindre monteringshöjd för underytan. Detta är särskilt praktiskt i badrum som har ett golv med endast låg installationshöjd. Du kan också spara utrymme med en allround duschkanal, som redan kan användas i ett mycket plant duschelement med ett djup på bara några millimeter. Du behöver bara några centimeters höjd på en punkt, nämligen vid installationsplatsen för sifonen. Denna kan dock ofta läggas i ett urtag mellan träbalkarna på ett golv med träkonstruktion.

Om en piedestal ska sättas upp

Installationen av ett trappsteg eller en plattform är också relativt enkelt, vilket gör att du kan få lite höjd. Du bör dock fundera på om du bara vill utöka ytan för duschen eller om du vill utöka hälften av badrummet eller till och med hela badrummet, som oftast ser mer elegant ut. Naturligtvis är detta bara möjligt om konverteringen inte är alltför komplex.

Weiterlesen:
Badkarsbeläggning - ➱ Kostnad och tips 【Uppdatering: 2022】
Ссылка на основную публикацию