0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bygg träleksaker själv — presenter för alla tillfällen

Bygg träleksaker själv — presenter för alla tillfällen

Leksaker behöver inte alltid bli värdelösa engångsartiklar. Än idag finns det fortfarande högkvalitativa leksaker. Detta gäller särskilt för egentillverkade träleksaker. Detta varar ofta längre än flera generationer av barn och vuxna. Framför allt kommer hemgjorda träleksaker att stärka bandet mellan barn och föräldrar på en daglig basis.

järnväg och gård

En järnväg eller en trägård kräver ingen stor skicklighet för hobbyisten. Dessutom erbjuder de möjligheten att leverera delar om och om igen. Med tiden förvandlades den första uppsättningen träjärnvägar till en stor rälskonstruktion, eller så blev den första lilla gården en veritabel lantgård med många trädjur. Även ytterligare lador och landskap kan byggas av trä för att matcha gården.

djurpark

I likhet med gården är en djurpark med många djur en riktig berikning för varje barns rum. Man gör djuren med sticksågen och lite färg. Mallarna för varje djur finns över hela internet. Om du hellre klarar dig utan färg spelar det ingen roll heller, eftersom formerna är tillräckligt meningsfulla i många fall.

dockvagga

Det viktigaste verktyget för många träleksaker är sticksågen. Det möjliggör de fina, exakta snitt som krävs för ömtåliga leksaker. En enkel dockvagga kan byggas med den på mycket kort tid. Den enklaste versionen består av bara fyra delar som är förbundna med försänkta skruvar.

brädspel

De traditionella brädspelen som dam, kvarn eller schack kan enkelt göras av trä. Du behöver inte ens gå en ristningskurs för schackpjäserna, du kan även skära ut dem med en sticksåg och göra dem stabila med en liten rund fot.

Backgammon

På grund av inläggen är ett backgammonset lite svårare att tillverka. Men man kan fuska lite om man använder väldigt ljust lönnträ. De mörka fälten skapas sedan helt enkelt med en mörk glasyr. Även om du måste vara ganska korrekt med maskeringstejp, kommer resultatet att bli mycket övertygande.

Weiterlesen:
Ta bort svettfläckar från sängkläder » Så här gör du

bowlinghall

Du kan också bygga fantastiska leksaker av trä för trädgården. En bowlinghall av rätt storlek är till exempel inte bara roligt för barn. Bowlingklot i trä är lite komplexa, men arbetet är värt det. Alla träleksaker som används utomhus bör dock släppas in med bra väderskydd.

tips och tricks
För de mycket små barnen kan du först bevisa dina färdigheter med byggstenar. Det är väldigt lätt att göra, men i grund och botten är det den perfekta övningen för dig som en blivande leksakstillverkare. Gör inte blocken för små så att barnen inte kan svälja dem och var uppmärksam på lacken, eftersom barn kan tugga av dem. Så vanligtvis passar bara matfärgning till träklossarna.
Ссылка на основную публикацию