0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Planeringssteg när du bygger ett trädgårdshus

Planeringssteg när du bygger ett trädgårdshus

Om du vill bygga ett trädgårdshus och skapa en oas av avkoppling ska du aldrig agera tanklöst och alltid ta reda på förutsättningar och krav för byggandet. I alla federala stater finns det olika lagar om storlek och utrustning för trädgårdshus som kan byggas utan bygglov. Närhetsfaktorn till grannarna och bebyggelseplanen spelar också roll för beslutet om vilket trädgårdshus som verkligen passar och kan byggas utan problem. Om du har en trädgård i en klubbägd kolonirättsanläggning kompletteras kraven för bebyggelseplanen med de villkor som klubben ställer på bebyggelsen i trädgården.

Inhämta information från byggnadsmyndigheten

Du kan få reda på vilken storlek en friggebod är och vilken utrustning du inte behöver för att söka bygglov hos ansvarig byggnadsmyndighet, och du kan även få information om föreskriven takkonstruktion och utrustning här. Medan i vissa delstater endast ett trädgårdshus på högst 30 m² och utan toalett eller matlagningsmöjligheter kan byggas utan bygglov, har trädgårdsägare i andra delstater möjlighet att bygga på hela 75 m², förutsatt att de ligger inom utvecklingsplan. Så snart ett trädgårdshus flyttar över gränserna för den tillåtna bebyggelsen måste bygglov erhållas i varje federal stat. Om du har bygglovet på fickan och vill påbörja byggprojektet bör du jämföra priser på trädgårdshuset och använda underlaget för att bestämma dig för ett billigt och mycket högkvalitativt trädgårdshus. För att arbeta så billigt som möjligt när du bygger ett trädgårdshus och för att göra mycket av arbetet själv bör du ha manuell kompetens och nödvändiga verktyg. Med en kostnadskalkyl och en byggplan kan du utesluta merkostnader och planera budgeteringen i en fokuserad ram.

Weiterlesen:
Blanda och installera betong » Blankbetong, komponenter och avjämningsmassa

Darauf ist beim Gartenhaus bauen zu achten

Neben der vorher erfolgenden Planung und durchdachten Kostenkalkulation ist es notwendig, anhand von Vergleichen und dem Einholen verschiedener Angebote zu überlegen, welche Entscheidung man trifft. Nicht immer muss das günstigste Angebot auch mit hochwertiger Funktionalität überzeugen. In der Kalkulation kann man alle wichtigen Kriterien einbringen und so eine Entscheidung treffen, die sich anhand der persönlichen Bedürfnisse orientiert. Um später im Gartenhaus entspannen und sonnige Tage genießen können, ist natürlich der Frieden mit dem Nachbarn von Nöten. Am besten spricht man das Bauvorhaben daher ab.

Ссылка на основную публикацию