0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bygg själv en våningssäng för vuxna

Bygg själv en våningssäng för vuxna

Det är inte bara barn som har kul med en loftsäng, den är också ett trevligt sovalternativ för vuxna. Framför allt vinner man mycket utrymme på sovrummet. Det finns dock några saker att tänka på när du bygger din egen. Vi kommer att förklara för dig vad du bör vara uppmärksam på när du bygger en loftsäng för vuxna.

Vilket material är lämpligt?

Massivt trä bör användas för att bygga våningssängar. Avstå från att använda spånskiva eller plast. Det är också viktigt att sängen är skruvad och inte bara spikad.

Optimal stabilisering av loftsängen

Med en egentillverkad loftsäng rekommenderas det starkt att skruva fast den i väggen på så många ställen som möjligt. Detta ger sängen den nödvändiga stabiliteten för att undvika olyckor. Det är också viktigt att stolparna är tillräckligt breda och skruvas fast så många gånger som möjligt.

Loftsäng med lamellram

En egentillverkad loftsäng kan ha en genomgående liggyta, som beskrivs här, men den kan lika gärna förses med en lamellram som i denna anvisning. En loftsäng med lamellstativ sover mer bekvämt eftersom den har bättre fjädrar. Dessutom är de flesta lamellbågar justerbara i hårdhet, vilket också ökar sovkomforten. Lamellramen är också fördelaktig för ventilationen av madrassen: springorna mellan lamellerna gör att fukt avdunstar optimalt. Utrustar du din egentillverkade loftsäng med en lamellram bör du absolut spika fast den så att den inte kan halka.

Är det värt att bygga loftsängen själv?

Om du bygger det själv kan du förvänta dig att spendera nästan €200. Vi har sammanställt en kostnadsöversikt åt dig här. I en möbelaffär kan du enkelt spendera 500 € för en bra, stabil loftsäng av massivt trä. Det är därför mycket billigare att själv bygga en loftsäng för vuxna.

Weiterlesen:
Gör madrasser hårdare » Du har dessa alternativ

Men när du köper en säng garanteras säkerhet och stabilitet. Så tänk efter två gånger innan du bygger en loftsäng.

Våningssäng dekorationsidéer för vuxna

Inte bara loftsängar för barn kan vara vackert inredda, en loftsäng för vuxna kan också förvandlas till en kreativ sovplats.

Här är några tips på hur du förskönar din loftsäng.

Dekorera området under sängen! Du kan till exempel fästa en vindklocka eller något annat under sängen. Sängen ger mycket plats för att hänga upp saker.

Skapa en klädkammare: Du kan också enkelt göra om området under sängen till en klädkammare. Utrusta området med flera hyllor och kör en stav (som en utdragbar duschstång) från sida till sida så att du kan hänga dina skjortor eller klänningar. Dessutom kan du fästa krokar på sängramen direkt under lamellbågen som du kan hänga jackor eller liknande på.

Du kan fästa några enskilda hyllor på loftsängens bakvägg, där du kan placera böcker, sänglampor eller ljus. Bokmaskar kan också fästa på själva sängramen en lång hylla som sträcker sig över hela sidan av sängen (exklusive in- och utgångsområdet) för att rymma många böcker.

Ссылка на основную публикацию