0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bygg en hopfällbar arbetsbänk själv och spara utrymme

Bygg en hopfällbar arbetsbänk själv och spara utrymme

I många hushåll och hus är en arbetsbänk integrerad i ett rum som används för andra ändamål. Av utrymmesskäl kan en fristående konstruktion byggas eller en arbetsbänk vars bänkskiva kan fällas mot väggen. Jourverkstaden är särskilt användbar i ett garage eller multifunktionsrum.

Spara utrymme när den inte används

En arbetsbänk används bara av många hantverkare och gör-det-självare för att utföra reparationer. När den inte används står arbetsbänken «i vägen». En typisk installationsplats är till exempel ett garage. Det är enkelt att ta bort ett fordon för att få plats med arbetsplatsen.

I de flesta fall är en bänkskiva som kan fällas mot väggen idealisk. Stabila och rivsäkra fästen och stöd är viktiga. Lastkapaciteten och stabiliteten när den är utfälld måste säkerställas. Fällbara gångjärn av stål erbjuder säkra fixeringspositioner för både trä- och metallarbetsbänkar.

Konstruktionsformer av vikmekanismen

Beroende på den strukturella situationen, tillgängligt utrymme och typ av användning kan olika grundläggande konstruktioner implementeras:

  • Kan fällas in på sig själv för att minska måtten (t.ex. halvera en bänkskiva på två kvadratmeter genom att vika över den)
  • Montera utfällbara vingar på sidorna och/eller framsidorna av basbänkskivan och förse dem med stabila bär- och stödbalkar horisontellt och/eller vertikalt
  • Hängande ben fälls bort på gångjärn när panelen fälls upp eller ner mot väggen
  • Glidteknik som liknar en utdragbar panel på matbord. En andra platta lagras i en rälskonstruktion under bottenplattan

Alternativt kan du bygga en flyttvariant

Vid beslut om arbetsbänksmodell bör möjligheten att skapa rörlighet utöver miniatyrisering också övervägas. En hemmagjord mobil arbetsbänk kan dimensioneras för att passa perfekt under ett bord, i en garderob eller på en hylla. För denna form måste det naturligtvis finnas oberoende från väggen.

tips och tricks
Om du själv bygger en multifunktionsarbetsbänk kan du konstruera ett helt annat stöd för att dölja det i hopfällt tillstånd. En biljardfilt, en bordsskiva, en grill eller förvaringslådor och blomkrukor är tänkbara.
Weiterlesen:
Granulatavfuktare ∗ TOP 3 rekommendationer & köpguide
Ссылка на основную публикацию