0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bygg enkelt en badrumsvägg

Bygg enkelt en badrumsvägg

Dusch- eller toalettutrymmet i badrummet kan elegant avskiljas med en skiljevägg som monteras senare. Det enklaste sättet att eftermontera en sådan mellanvägg är att använda gipsskivor som är resistenta mot fukt.

Hur man bygger en badrumsvägg

En mellanvägg öppnar upp för många praktiska och stämningsfulla designmöjligheter i badrummet. Till exempel:

  • tilltalande rumslayout
  • mysiga nischer
  • stänkskydd
  • mer väggyta för möbler eller sanitetsanläggningar

material och montering

För en badrumspartition kan du använda en mycket enkel gipsmetod. Det gör att du kan använda byggskivor av gipsskivor i andra rum, precis som vid efterföljande väggindragningar. Även om luftfuktigheten i badrummet är högre än i andra vardagsrum är den ändå långt lägre än i riktiga våtrum som tvättstugor eller simbassänger.

Material

Gipsskivor eller gipsfiberskivor tål de varierande fuktnivåerna i badrummet.

De främsta fördelarna med gipsskivor är att de är billiga och lätta att arbeta med. Gipsfiberskivor är tyngre, mer ljudabsorberande och kan bära en del monteringsbelastningar på sina ytor. Så om du vill fästa ett litet andra handfat eller något liknande till mellanväggen, välj gipsskivor.

Montage

En monteringsplatta och en regelram av metallstativprofiler används för att resa väggen. Regelramen består av UW-profiler, som skruvas fast i ytterytorna på golv och tak efter att de tejpats med tätningstejp, samt vertikala CW-profilstöd inskruvade i UW-profilerna. Det vertikala stödet som står på utgångsväggen skruvas fast i väggen, de (inledningsvis) fristående placeras i UW-profilerna på ett avstånd lika med byggskivans bredd och förbinds med varandra med en presstång. Använd alltid vattenpass för att kontrollera om allt är vertikalt eller horisontellt.

När regelramen är på plats, planka ena sidan först. Gipsskivor formas genom rivning och brytning, gipsfiberskivor sågas med handsåg. Runda av kanterna med en hyvel för att skapa fogar med mer vidhäftningsyta för fyllningen. Stativprofilens regelram plankas med gipsskivorna genom att skruva fast dem med fosfaterade, självgängande fingängade gipsskruvar.

Weiterlesen:
Förstora ett litet badrum visuellt » De bästa tipsen

Du kan fylla på isoleringsmaterial och/eller elinstallationer för belysning mm mellan stativprofilerna och planksidan. Planka sedan andra sidan med gipsskivor och spackla försiktigt skarvar, skruvhuvuden och eventuella kabelkanaler. Efter noggrann torkning kan den tapetseras, putsas eller på annat sätt maskeras.

Ссылка на основную публикацию