0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Bryt av skärkniven korrekt – så här fungerar det

Bryt av skärkniven korrekt — så fungerar det

Skärknivar finns i nästan alla hushåll. De är ett universellt verktyg som ofta är användbart att använda. Om och om igen råder det dock osäkerhet om hur man korrekt bryter av ett skärblad – speciellt utan att skada dig själv. Vårt bidrag visar hur det fungerar.

skärtyper

Fräsar finns i olika utföranden och med olika blad. De flesta kommer säkert automatiskt att tänka på knivar med plastkropp, där man kan trycka ut knivarna med en tryckknapp.

Det finns även så kallade lådskärare med metallhus och fräsar med krokade blad. I Österrike brukar skärare kallas «Stanley-knivar» — det betyder nästan alltid mattkniven med metallhöljet, inte plastversionen.

Snäppblad

Snap-off blad finns i olika bredder. Formatet på skäraren ändras därefter.

Snap-off blad får sitt namn för att de är ungefär förutbestämda brytpunkter funktion på bladet. Dessa förutbestämda brottpunkter används för att bryta av delar av bladet som inte längre skär och sedan för att trycka bladet längre ut så att en vass skäregg åter finns tillgänglig.

Det finns en klämma på baksidan av varje fräs för att bryta av, som kan dras ut (svart del). När man bryter av måste man dock alltid vara försiktig så att man inte skadar sig. Våra instruktioner visar hur du gör detta:

Bryt av skärbladet korrekt — så fungerar det

  • Skäraren
  • Skärklämma i änden av fräsen (svart del)
  • alternativt. rundtång

1. Tryck in skärbladet

I regel är endast de främsta segmenten utslitna. Dessa måste brytas av rent, sedan kan fräsen skära skarpt igen med resten av skärbladet. Tryck in bladet tillräckligt långt in i skäret så att ett segment sticker ut (förutbestämd brottpunkt är fortfarande synlig).

2. Placera klämman korrekt

Det finns ett spår i den bakre änden av klämman. Den är utformad på ett sådant sätt att exakt ett segment passar in. Placera klämman så att segmentet ligger i spåret och spåret är exakt parallell med den förutbestämda brytpunkten. En tång måste också alltid appliceras parallellt med den förutbestämda brottpunkten, annars går inte bladet ordentligt sönder!

Weiterlesen:
Träskydd med gel eller lasyr » Vilket är bättre?

3. Bryt av bladet

Håll i skäraren och klämman och släpp klämman med en snabb, fast rörelse ner böja. Bladet går sönder när spåret var parallellt med den förutbestämda brottpunkten just där. Ta sedan bort det trubbiga bladelementet. Om det behövs, upprepa med andra segment som också redan är trubbiga tills bladspetsen har en vass egg igen.

tips och tricks
Det går inte att bryta av mattknivar och krokade blad. Här måste bladet bytas.
Ссылка на основную публикацию