1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Vanliga blekmedel för tvätt

Vanliga blekmedel för tvätt

Förutom de kommersiellt tillgängliga blekmedlen för tvätt, cirkulerar även rekommendationer för många huskurer på relevanta internetforum. Den mer eller mindre pålitliga effekten kan variera mycket beroende på typ av tvätt och material. Ju mer aggressivt blekmedlet är, desto säkrare är dess effekt – men också på sätt som du inte vill ha.

Fyra uppgifter för blekning

Syrebaserade blekmedel läggs till nästan alla vanliga vanliga tvättmedel. Typiska representanter är väteperoxid och ättiksyra. Blekning med klor eller klorider används endast som en separat tvättbehandling, förutom tvätt- och rengöringsmedel som är specifikt märkta som blekning.

I tvätten används blekmedel för fyra olika ändamål:

1. Ljusa och vita textilier ska tappa gulning och grå dis

2. Färgen på en textil ska ljusnas eller tas bort

3. Delvis nedsmutsning som fläckar bör «blekas».

4. Textilen ska desinficeras

Vid speciella blekmedel för tvätt från handeln bör stor uppmärksamhet ägnas åt tillverkarens bruksanvisning. Doserna för den allmänna tillsatsen och som ett intensivmedel för att ta bort fläckar är vanligtvis exakt specificerade. Generellt sett bör blekmedel inte användas på läder, alla typer av ull, siden och många syntetiska fibrer som elastan.

Typer av blekmedel för din tvätt

Så kallade klorrengöringsmedel är bland de mest aggressiva blekmedlen. I vissa fall har många andra botemedel varit ineffektiva. Klorider är giftiga och producerar även mycket giftiga gaser. Även av ekologiska skäl bör de aldrig användas eller endast användas i undantagsfall.

  • Blekning med bakpulver eller med ingrediensen bakpulver som finns i pulvret är mindre aggressivt. Det kan tillsättas i tvättmaskinen eller tvättvattnet relativt riskfritt.
  • Teskedar vit eller färglös vinäger kan läggas till tvätten eller appliceras för att förbehandla fläckar.
  • Väteperoxid är det näst mest pålitliga blekmedlet efter klor och är en ingrediens i många tvättmedel.
  • Citronsaft, mjölk och specialtvättservetter kan diskuteras, men alltid värt ett försök innan du tar till blekmedel.
tips och tricks
När du applicerar blekmedel på enfärgade kläder, var försiktig så att du inte spiller det på andra delar av tyget. Vid högre koncentrationer kan vilket blekmedel som helst åtminstone ge synliga ljusa områden och fläckar.
Weiterlesen:
Ångtvätt för terrasser » Så blir det rent ner till porerna
Ссылка на основную публикацию