0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Betong kosmetika i modern arkitektur

Betong kosmetika i modern arkitektur

Under den ökande spridningen av ljusbetong i modern arkitektur blir optisk bearbetning och efterbehandling allt viktigare. Med betongkosmetik renoveras ytorna på gammal exponerad betong, strukturer fräschas upp och färger och texturer justeras och ändras.

Exponerad betong som ny

Beroende på personlig smak och stilkänsla används autentiska betongväggar som ett stilelement i inredningen av kommersiella och privata rum. Spår av formsättning önskas ofta, men de kan missfärgas av släppmedel.

Efterföljande inkorporering eller efterbehandling av utskjutande formspår är ett annat omfattande delområde av betongkosmetik. Önskat industriellt utseende kan skapas med speciell murbruk och slurry. Den ljusa betongen kan delvis förses med tjocka lager på upp till tjugo millimeter med ett «begagnat väggutseende», vilket ger till exempel loft och ateljéer en antik såväl som industriell stil.

Reparera mindre skador

Om en betongvägg ska utsmyckas kan det innebära målning eller beklädnad, vilket gör att betonglooken kan ta en baksäte. När det gäller betongkosmetik ligger fokus på utseendet på den ljusa betongen. Den avgörande faktorn är det önskade utseendet, som sträcker sig från rent eller till och med till autentiskt och äkta.

Betongkosmetiken används för att skapa saknade sinterskal, matcha olika färger på enskilda betongytor, korrigera fel färger och jämna ut missfärgningar. Dessutom neutraliseras mindre sprickor och tillverkningsfel. Flisning kan repareras i mindre utsträckning. Det finns även designalternativ när det gäller färg och opacitet.

ytdekoration av betong

Typiska synstörande faktorer som kluster av grus som dyker upp på ytan och saknad formskal döljs med betongkosmetiken. Utblomningar och avtryck bearbetas och ersätts vid behov med önskade nya avtryck. Företagslogotyper eller applicerade tryckta bilder och andra dekorationer skapar en permanent vägg- och/eller golvdekoration.

Foton och bilder kan appliceras på betongytor med speciella tryckprocesser. Utöver denna representativa eller abstrakta väggdekoration kan färg- och etsningstekniker etablera bildrepresentationer på betongytorna.

Weiterlesen:
Flytande granit - ➱ Kostnad och tips 【Uppdatering: 2022】

Utökat arbete inom betongkosmetiken inkluderar integrering av belysningssystem i den exponerade betongen och skapandet av urtag, förvaringsytor och dekorativa fogar. Tredimensionella effekter kan uppnås genom att slipa in reliefer och bokstäver, som kan intensifieras med ytterligare putstekniker.

impregnering och rengöring

Området för betongkosmetik inkluderar den förberedande tätningen och impregneringen, särskilt i hårt besökta områden. Ytskyddsbehandlingar fördröjer förnyad nedsmutsning av ytorna. Utvändiga betongytor kan förses med ökat UV-skydd och väderbeständigheten kan ökas genom lämpliga åtgärder.

Företag inom betongkosmetikbranschen har stor kunskap om betongens och ytornas natur. Därför brukar specialistföretag kunna ta bort extrem smuts som klotter.

tips och tricks
Om du letar efter ett specialistföretag inom betongkosmetik rekommenderar vi att kolla marknaden i Schweiz, som har haft erfarna betongkosmetiker sedan länge och ofta även erbjuder sin tjänst i Tyskland.
Ссылка на основную публикацию