0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Så skapar du ordning i garderoben

Så skapar du ordning i garderoben

Det finns många sätt att organisera en garderob snyggt. Beroende på hur många klädesplagg du har och vad de har gemensamt kan den ena eller den andra organisationen vara mer vettig för dig. Vi ger dig en överblick över möjligheterna.

Allmänna tips

En garderob brukar delas in i ett område med förvaringsutrymme, en eller flera klädstång och flera lådor. Generellt bör du överväga vad som är mest vettigt och var. Underkläder, strumpor och strumpbyxor är i goda händer i lådor, då de är ganska små och svåra att stapla snyggt. Skjortor, blusar, klänningar och andra klädesplagg som lätt skrynklar ska strykas och hängas på en galge. Handdukar, sängkläder, jeans och tröjor kan vikas ihop.

Du bör också tänka på hur lätt det är att komma till dina kläder: sängkläder och handdukar kan placeras längre upp eller längst ner, eftersom du inte behöver nå dem varje dag. Detsamma gäller pyjamas eller baddräkter.

typ av kläder

Förmodligen är den mest förnuftiga och mest utbredda metoden att sortera kläderna efter klädtyp, d.v.s. alla t-shirts tillsammans, alla jeans, alla byxor, alla kjolar, alla tröjor etc. Men om du har många av en typ så gör det känsla , att arrangera de enskilda klädesplaggen ytterligare efter färg.

Efter färg

Har du många kläder i olika färger kan det vara bra att sortera dem efter färg. Detta ger dig en bättre överblick över variationen av färger och gör att du snabbare kan hitta klädesplagg som matchar i färg.

Vid tillfälle

Har du på dig kostym eller kostym på jobbet och vardagskläder och jeans på fritiden? Ordna sedan din garderob därefter: arbetskläder på ena sidan, fritidskläder på den andra. Även här är det vettigt att sortera efter klädtyp och färg inom dessa kategorier.

Weiterlesen:
Doft för garderoben » Det fungerar med dessa medel

Efter kläder

Bär du alltid samma jeans med samma T-shirts, blusar eller toppar? Ordna sedan din garderob efter det: häng byxorna över en galge och motsvarande topp med dem. Om flera toppar passar till ett par byxor kan du tilldela olika toppar till ett par byxor på flera galgar.

Enligt årstider

Generellt sett är det vettigt att inte ha några skidbyxor hängande i garderoben på sommaren och på vintern kan de luftiga, lätta sommarkläderna vara utom räckhåll. Det är därför lämpligt att till exempel packa undan vinterkläder för sommaren. Lägg din vinterjacka, skidutrustning och andra kläder som du definitivt inte kommer att ha på sommaren i en stor väska. Lägg en eller flera lavendelpåsar eller malpapper i påsen för att skydda kläder från malangrepp. Placera sedan väskan på ett torrt och avskilt ställe, till exempel din sänglåda eller den översta hyllan i din garderob som du ändå inte kan nå utan en stol.

tips och tricks
Om du vill organisera din garderob ordentligt bör du först tömma den helt och börja om från början så att säga. Innan du börjar sätta tillbaka garderoben på plats bör du rengöra den.
Ссылка на основную публикацию