0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Behandla en bordsskiva enligt dess avsedda användning

Behandla en bordsskiva enligt dess avsedda användning

Ytan på en bordsskiva bör utformas efter dess användning. Matbord ska ha andra egenskaper än skrivbord, soffbord och arbetsbänkar. Vid behandling av bordsskivan ska det optiska utseendet och hållbarheten beaktas utöver användbarheten, rengöringsbarheten och hållbarheten.

underhåll och skydd

Knappast någon annan yta används och rengörs så ofta som en bordsskiva. Dessutom finns det ofta fuktig, våt eller het smuts, särskilt på de typer av bord som används för att äta och förvara drycker. Utöver visuella aspekter bör behandlingen fokusera på skydd mot permanenta fläckar och enkel rengöring.

Bordsskivor gjorda av natursten som marmor behandlas enligt deras tätning. Speciella stenoljor kan användas för polering. Detsamma gäller för betongbordsskivor. För att undvika fläckar och tidskrävande slipning bör dukar eller bordsunderlägg användas, speciellt på matbord.

Träsorter och ytfinish

Om bordsskivor är gjorda av trä kan de antingen lämnas naturliga, målade eller limmade. Vid val av trä rekommenderas hårda träd som är mindre känsliga för repor. Barrträ som furu bör ytbehandlas med skyddande ytbehandlingar.

Släta, repfria texturer är viktiga när det kommer till ytdesign. Varje struktur tenderar att binda smuts och damm i spår och spår. Med naturliga varianter kan regelbunden och omfattande oljning av bordsskivan minska känsligheten för fläckar.

Balanserad jämnhet av ytan

Om färg eller lack appliceras på en bordsskiva måste man se till att den är reptålig och vattenolöslig. Helst bör halkfria tätningar användas, speciellt på bord som ska användas «nakna». De är lika irriterande som ytor som är för matta vid användning. I annat fall resulterar flytt av disk eller dryckeskärl ofta i «bromseffekter» som orsakar spill.

Bordsskivans kanter är potentiellt mest känsliga. De ska vara rundade om möjligt eller skyddas med passande remmar. Bordsskivor gjorda av alla material riskerar att stöta på föremål, från rörliga stolar och från bordsrörelser i allmänhet.

tips och tricks
Innan du förskönar din bordsskiva, kontrollera om materialen är fukt- och värmebeständiga. Varma plattor kan redan nu skada olämpliga lacker och färger genom tillfällig exponering och upplösning.
Weiterlesen:
Förstora tabell » Dessa alternativ är tillgängliga
Ссылка на основную публикацию