0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Behandla bankirai — är det nödvändigt?

Behandla bankirai — är det nödvändigt?

Terrassen av Bankirai är oftast inte direkt billig – och med trä som är helt väderutsatt utan något skydd är det många som tvivlar på om skydd trots allt inte är nödvändigt. I den här artikeln får du reda på om du ska behandla Bankirai, i vilka fall det är vettigt och vad du bör göra bäst för det.

Bankirai motståndskraft

Bankirai är ett tropiskt trä och därför helt immunt mot alla skadedjur och svampar som förekommer på våra breddgrader. Av dessa skäl är träskydd på intet sätt nödvändigt. På grund av träets höga hårdhet behöver ytan inte nödvändigtvis skyddas mot nötning, eftersom den är mycket tålig. Alla synliga spår av skadedjur är ofarliga, eftersom de redan har bildats på det levande trädet och skadedjuret dör efter att veden har avverkats.

Rekommendation

Xyladecor Bangkirai Oil 750ml
10,00 EUR

Det är här

Mindre motståndskraft mot svamp i sämre träslag

Endast i fallet med sämre träslag som används (mycket olika träslag säljs under handelsnamnet Bankirai) kan det hända att motståndskraften mot svamp inte är 4 % garanterad. Om du har denna misstanke rekommenderar vi lämpligt träskydd (målning med godkänt träskyddsmedel av användningsklass XNUMX, med effektmärkning P, eventuellt även PW)

grånar

Ett problem som Bankirai faktiskt för med sig är dock grånande. Med tiden och på grund av den ständiga exponeringen för elementen, bildas en silvergrå patina på Bankirai. Detta är helt naturligt och skadar inte träet, denna patina ger även extra skydd för träet mot nedbrytning.

förhindra grånande

Om du föredrar att behålla den ursprungliga tonen i ditt trä rekommenderar vi att olja Bankirai-träet noggrant. Specialoljor finns för detta (andra ska aldrig användas). Det är viktigt att se till att oljan har tillräckligt UV-skydd (UV-strålning skapar patinan). Behandlingen måste upprepas minst en gång per år för att bibehålla skyddet. Om terrassen är hårt använd kan du olja om den oftare.

Weiterlesen:
Douglasgran och lärk » Skillnader och likheter

Rekommendation

Xyladecor Bangkirai Oil 5L
38,90 EUR

Det är här

Skydd mot överdriven blödning

Konstant eller allvarlig blödning från bankirai-trä är ett tecken på sämre träkvalitet. Om du har detta problem kan du antingen olja din Bankirai eller använda andra skyddande beläggningar. Ett ytskydd förhindrar att de mörka träkomponenterna kommer ut i stora mängder och sedan smutsar ner övriga delar av terrassen.

tips och tricks
Om du vill olja din Bankirai bör du göra det tidigast två veckor efter läggning. Fram till dess kommer träet att mörkna lite och ändra sin färgnyans något på grund av väderpåverkan. Detta kommer att ge dig en jämnare färgbild.
Rekommendation

Bondex Bangkirai Oil 3,00L — 329610
24,99 EUR

Det är här

Ссылка на основную публикацию