0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Möjligt på många sätt: bearbetning av hårda skumpaneler

Möjligt på många sätt: bearbetning av hårda skumpaneler

Oavsett om det är i hantverk eller inom hobbyområdet kan hårda skumpaneler användas universellt: som isolering, för konstruktioner i badrummet, vid modelltillverkning, som hjälpmedel i verkstaden. Så det är bra att veta hur man bearbetar styva skumpaneler.

Bearbetning av hårda skumskivor på olika sätt

Styva skumpaneler är hårda å ena sidan, men elastiska och luftiga å andra sidan. Därför väger de inte så mycket, men tål mycket tryck, till exempel som underlag för en pool. Dessutom är de lätta att redigera.

Du kan:

  • Schneiden
  • kvarn
  • borr
  • den Bieger
  • stansa

Skärning av hårda skumbrädor

Styva skumbrädor kan skäras med en mängd olika verktyg: en skärkniv, en isoleringskniv, till och med en brödkniv (även om kvaliteten på skärningen lider av den senare). Du kan också använda en finsåg för att trimma skumskivor till storlek, eller ett speciellt skärverktyg.

Bearbeta hårda skumskivor med fräsmaskinen

Om du vill fräsa ur en form ur skumskivan, till exempel för en verktygslådsinsats, bör du använda en mycket vass fräs. Dessutom får du aldrig stanna mitt i arbetsstycket, annars smälter det hårda skummet och täpper till fräsen.

Borrning av hårda skumskivor

När du borrar, fortsätt på liknande sätt som fräsning: du väljer en vass borr och borrar hålen snabbt utan att pausa. När du borrar igenom, lägg alltid en bit trä eller hårt skum under ditt arbetsstycke så att hålet inte fransar i botten.

Böj hårda skumskivor

Styva skumskivor kan också böjas, åtminstone till viss del. Vid kall bockning måste bockningsradien vara minst XNUMX gånger paneltjockleken.

Weiterlesen:
Hårda skumpaneler för badrummet » Ett bra val!

Om du böjer plattan med varmluft, se till att temperaturen inte är för hög, annars smälter plattan. Men du kan inte bara producera radier, utan också vinklar.

Stansa hårda skumbrädor

Denna procedur är mer för industrisektorn, särskilt om de styva skumskivorna är tjocka. Men de flesta hem- och hobbyhantverkare har handstansverktyg hemma. Du kan använda den för att slå hål i tunnare hårdskumspaneler utan problem.

Ссылка на основную публикацию