6 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Att hålla flugor borta från soptunnan — De bästa tipsen

Att hålla flugor borta från soptunnan — De bästa tipsen

Flugor utgör ett av de största problemen när de häckar i soptunnor. Inte nog med att de ökar äckelfaktorn många gånger om med sina larver, stanken blir också värre. Av denna anledning måste du vara uppmärksam på vissa punkter för att kunna vidta effektiva åtgärder mot insekterna.

orsaker

Vad är anledningen till att flugor kastar sig i det organiska avfallet eller bara inte släpper ut ditt restavfall? Det finns olika, beroende främst på avfallssortering och avfallets skick. Lukter är den främsta anledningen till att flugor främst fokuserar på din soptunna. Ju mer intensivt skräpet luktar organiskt avfall, desto lättare är det för insekterna att hitta en matkälla för larven.

Lukter förstärks när soptunnan står i solen, avfall inte är ordentligt inslaget eller separerat och förpackningen inte tvättas ordentligt. Till exempel är plastavfall inte organiskt, men matrester, framför allt ost och såser, kan finnas på det. Dessa representerar i sin tur ett hittat foder för skadedjuren.Lyckligtvis finns det lämpliga tips som man kan använda mot insekterna.

Hålla flugor borta: tips

1. Minska lukter

Du håller effektivt flugor borta från dina soptunnor när du minskar källor till lukt. Detta är särskilt effektivt om du sköljer bort oorganiskt avfall som plastförpackningar med vatten och kollar efter organiska rester. Organiskt avfall ska inte slängas när det är för blött, för vilket tidnings- eller papperspåsar är bäst lämpade. Torrt och rent avfall ger ingen lukt som är intressant för flugor.

2. Använd filter och rutnät

Om du redan har problem med flugor i lägenheten, använd flugnät. Särskilda filterkåpor finns tillgängliga för att blockera åtkomsten till sopkärlen. Dessa förhindrar lukt från att fly och förhindrar insekter från att sätta sig. De kan användas under lång tid.

Weiterlesen:
Kassera krukjord i organiskt avfall » Kan man göra det?

3. Doftbarriärer

Om det inte går att helt förhindra lukterna, använd doftbarriärer. För att göra detta, tvätta dina sopkärl regelbundet med vinägervatten och låt dem sedan lufttorka. Förutom de intensivt doftande oljorna är vinägerdoften särskilt obehaglig för de irriterande insekterna.

Ссылка на основную публикацию