0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Applicera förstärkningstyg på invändig gips

Applicera förstärkningstyg på invändig gips

Under vissa förutsättningar kan det vara meningsfullt att applicera ett förstärkningsskikt på den invändiga putsen. Du kan läsa om hur och under vilka förutsättningar du applicerar ett armeringsnät på en invändig puts.

Armeringstyg ingen gipsbotten!

Först och främst är det viktigt att notera att armeringsnät inte på något sätt är en gipsbas. Man måste också skilja på vilket syfte appliceringen av en armeringsväv på den invändiga putsen är avsedd att fylla.

Orsakerna till armeringsnät i invändig puts

Putsgrundning i samband med armeringsbruk med glasfiberarmering för att förhindra sprickbildning med:

  • blandat murverk
  • Betongdelar eller betongbälten
  • vid användning av isoleringsskivor

Glasfiberarmeringsväven ska vara alkalibeständig, armeringsbruket ska också vara lämpligt. Vissa armeringsbruk kallas även armeringslim. Dessa är härdade på ett sådant sätt att de reagerar kemiskt när de kommer i kontakt med materialet i lämpliga isoleringsskivor (t.ex. frigolit) och binder till skivans yta.

Gipsarmering eller gipsarmering med hög risk för sprickbildning med plast- eller metallarmeringsväv:

I detta fall är förstärkningen av den invändiga putsen inte lämplig för att förhindra konstruktionsrelaterade deformationer såsom termiska deformationer, takböjningar, krypsprickor etc.

Applicering av armeringstyg på invändig puts för att förhindra sprickbildning

I grunden är tumregeln att armeringsnätet alltid ska sättas in i den övre tredjedelen av gipsens lagertjocklek. Därför, med en slutlig skikttjocklek på 15 mm, gör du så här: applicera först 10 mm gips eller spackel (4,95 € på Amazon*) ungefär tillämpat.

Applicering av armeringstyg

Nu är förstärkningsväven insatt. Nätet placeras i gipset med en överlappning på ca 10 cm. På kanter som fönster och dörrar läggs tyget ut 20 cm längre runt kanten. Dessutom ska tyget appliceras helt skrynkelfritt.

Efter att armeringsnätet nu har lagts på det första lagret av gips eller spackel, jämnas det till med en utjämningsspackel (9,00 € på Amazon*) jämnt slätas in i gipset. När det gäller i synnerhet fyllmedel bör en hög gran uppnås, eftersom det är det enda sättet att avsevärt öka draghållfastheten.

Andra lagret av gips eller filler

Slutligen appliceras det andra lagret av gips eller filler. Armeringsväven putsas in i den invändiga putsen «fräsch på färsk».

Weiterlesen:
Installera windows » Detaljerade instruktioner

Det får inte ha bildats en hud på det första lagret av gips eller filler. Skikttjockleken på det andra lagret gips eller spackel är nu cirka 5 mm — så att armeringsväven, som nämnts ovan, appliceras i den övre tredjedelen av spackeln eller gipsen.

tips och tricks
Efter att den invändiga putsen har kunnat härda med armeringsväven kan den jämnas till. För att göra detta kan du filta den invändiga putsen som armeringsbruk.
Ссылка на основную публикацию