0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Skapa förvaringsutrymme under garagets tak: idéer & tips

Skapa förvaringsutrymme under garagets tak: idéer & tips

Även om väggarna i ett garage är idealiska för förvaring, kan förvaringsutrymmen också skapas under garagetaket. Det finns olika system som gör att du säkert kan förvara olika saker i taket. Vi visar dig de möjligheter och idéer som finns.

De bästa idéerna för lagringsutrymme under taket i garaget med ett ögonkast

I grund och botten är garagets tak särskilt lämpligt som förvaringsutrymme för platta föremål. I slutändan beror det dock också på hur högt ditt garage är och vilken typ av port du använder. Beroende på omständigheterna kan följande alternativ övervägas:

  • speciella takfästen, t ex för cyklar eller skidor,
  • installation av ett mellangolv,
  • användning av en taklyft,
  • Montering av hängande hyllor.

Särskilda förvaringslösningar är särskilt användbara för stora föremål. Ju tyngre föremålet som ska förvaras är, desto mer sannolikt bör du använda en taklyft – trots allt ska föremålet som ska förvaras föras upp i taket utan skador! Taklyftssystem lämpar sig som regel även för förvaring av mycket tunga saker.

Är du händig kan du även själv skapa förvaringsutrymme under taket med egna installationer. Om det finns tillräckligt med utrymme kan ett mellangolv vara ett alternativ. Ett utrymmesbesparande alternativ som också är lättare att bygga och bekvämare att använda är hyllor som hängs upp i taket. Dessa använder medvetet utrymmet i garaget, som vanligtvis förblir oanvänt ovanför konventionella hyllor. Instruktioner för detta finns till exempel på YouTube.

Vad ska jag tänka på när jag installerar lagringssystem?

Typen av garageport är avgörande för hur mycket takyta som finns som förvaringsutrymme och avgör därför också vilka varianter som är möjliga. Rull- och takskjutportar är idealiska eftersom de tar liten plats i taket. Klassiska vippdörrar kräver däremot mycket utrymme när de är öppna och är därför mer ett hinder när man använder taket som förvaringsutrymme. Kom också ihåg att lämna tillräckligt med takhöjd för alla användare av garaget.

Weiterlesen:
Lägg ut uppfarten med grus eller grus » Fördelar och nackdelar
Ссылка на основную публикацию