0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Anslutning av spis och keramikhäll – det ska du veta

Anslutning av spis och keramikhäll — det borde du veta

Även om du aldrig ska koppla eller koppla bort en elektrisk spis själv, finns det några saker som kan hjälpa. På så sätt kan du fatta rätt beslut vid inköp och planera kök och anslutningar rätt.

spiskonfigurationer

En spis till köket består vanligtvis av en spis och en ugn. Båda kan antingen installeras tillsammans i en enhet med kombinerad anslutning, de kan anslutas till varandra, eller så kan de installeras helt separat.

Beroende på vilken spiskonfiguration som väljs ändras även anslutningskraven.

Anslutning till den kombinerade enheten

Med en kombinerad ugn och spishäll i en apparat finns endast en trefasanslutning. Hela spisen är kopplad till denna. Inget annat behöver tas i beaktande.

Autonom spishäll och separat ugn

Det beror på flera kriterier hur man ansluter:

  • är hällen och ugnen anslutna eller är de helt åtskilda?
  • vad är ugnens anslutna effekt?
  • vilka anslutningar finns tillgängliga?

Du kan enkelt koppla ihop spis och keramikhäll separat. Med låg ansluten belastning (mindre än 4 kW) behöver ugnen endast en egen AC-krets som elektrikern enkelt kan skapa från den befintliga trefasanslutningen. Detta kan göras till mycket låga kostnader och med mycket liten ansträngning direkt vid anslutning av spisen.

Ugnar med högre ansluten belastning

Vissa ugnar har dock betydligt högre ansluten belastning, till exempel om de har pyrolysfunktion. I detta fall krävs också en trefasanslutning för ugnen. I detta fall måste elektrikern göra en lämplig lösning.

tips och tricks
Typen av kamin är också viktig för kaminkopplingsdosans placering. Det är därför viktigt att innan installation avgöra vilken spiskopplingsdosa som krävs var i köket så att elektrikern kan placera den därefter.
Weiterlesen:
Borra emalj » Så fungerar det
Ссылка на основную публикацию