0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hur man ansluter PE vattenrör

Hur man ansluter PE vattenrör

Vattenledningar kräver så kallade beslag för anslutningar, avgreningar och anslutningar. Det är bäst att ansluta PE-vattenrör med plastklämmor. Vi avslöjar varför det är så och visar hur det fungerar.

Warum Klemmverbinder aus Kunststoff?

Plastklämmor kan enkelt fästas på PE-linjen. De behöver inte lödas eller pressas som vattenrörskopplingar i metall gör, eftersom plast är ett mjukt material som greppar bra. Klämanslutningar finns i raka delar, T-stycken, böjda delar etc.

Ta isär klämkontakten

Innan du fäster klämanslutningen på röret, skruva loss den. Håll sedan två unionsmuttrar och kroppen i handen. I kroppen finns en tätning i varje ände. Var försiktig så att du inte ramlar ut. Utan tätning blir anslutningen inte tät. Tätningen säkras med en tryckring. Sätt slutligen klämringen på tryckringen.

Montera klämkontakt

För att montera klämkopplingen och koppla ihop två rörstycken, såga eller kapa först röret till lämplig längd och fasa (vässa) ändarna. Detta gör det lättare att sätta dem i klämringen. Istället för en fil för avfasning kan du även använda ett avfasningsverktyg med en sladdlös skruvmejsel.

Skjut nu kopplingsmuttern på röret och för in linan i klämringen så långt det går. Om det är för svårt, använd ett smörjmedel. Dra sedan åt kopplingsmuttern för hand. Använd inte vattenpumpstänger för att dra åt — om du drar åt plastmuttern kan den spricka. Endast om kopplingsmutterns diameter är mer än 50 mm behöver du ett verktyg för att dra åt den eftersom din hand då inte längre har tillräckligt med styrka.

När beslaget har monterats, det vill säga ledningsdelarna är anslutna, lägg röret på önskad plats.

Weiterlesen:
Vatten » Godkända ämnen för kommunal rening
Ссылка на основную публикацию