2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ansök om en större soptunna — processen i detalj

Ansök om en större soptunna — Processen i detalj

Du vill ansöka om en större soptunna för att familjens storlek har ökat på grund av en invandring? Eller är papperskorgen bara inte tillräckligt stor? I det här fallet måste du överväga olika punkter så att du inte får en för stor papperskorg eller betala för mycket.

Ansök om en större soptunna: Kommunen bestämmer

Oavsett om du behöver en ny organisk soptunna eller restavfallskärl har din kommun alltid den viktigaste informationen tillgänglig. Undrar varför? Kommunen bestämmer de tillåtna storlekarna för soptunnan, samt användningsområdena och de kostnader som uppstår. Större sopkärl är särskilt önskvärda när de befintliga fylls för snabbt och det överblivna skräpet dumpas bredvid.

Ta därför reda på av din kommun vilka blanketter du behöver för ansökan och om det ens är möjligt. Du kan till exempel inte bara ansöka om en större soptunna om du tycker att den nuvarande är för liten, men det räcker faktiskt. Du måste först uppfylla de nödvändiga kriterierna för att en större ska vara tillgänglig för dig.

kriterier

För att kunna ansöka om en större soptunna måste man vara särskilt uppmärksam på antalet personer i hushållet. I de flesta samhällen i Tyskland beställs större soptunnor när antalet familjemedlemmar eller personer i hushållet ökar. Eftersom mängden avfall per person ökar i detta fall är det nödvändigt med försörjning.

Beroende på kommun bör minst 5 till 15 liter avfall per vecka beräknas per person. Det gör att ett klassiskt 4-personers hushåll lätt klarar sig med en 80 l soptunna, eftersom rest- och organiskt avfall samlas in varannan vecka. Papper och återvinningskärl töms däremot en gång i månaden. Av denna anledning erbjuds större ton för dem. Typiska storlekar är:

  • Restavfallskärl: 60 l, 80 l, 120 l, 240 l eller större
  • Organiska avfallskärl: 60 l, 80 l, 120 l, 240 l eller större
  • Återvinningskärl (gul behållare): 120 l, 240 l, 1.100 XNUMX l
  • Pappersfack: 120 l, 240 l, 1.100 XNUMX l

Fyll i ansökan och när du väl får papperskorgen kommer du att möta ökande räkningar varje månad.

Weiterlesen:
Kasta kaffesump i organiskt avfall » Var ska man lägga resterna?
Ссылка на основную публикацию