0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

aceton

Aceton — En liten köpguide

Aceton har använts som nagellackborttagare under lång tid. Dessutom kan lösningsmedlet även användas för många andra ändamål — till exempel för att limma frigolit eller ta bort spår av lim — och är också viktigt som ledtråd inom medicinområdet med sin typiska lukt eller smak. Allt du behöver veta om att köpa aceton och några solida köprekommendationer finns i vår köpguide.

Våra rekommendationer

#1

Semilac kosmetisk aceton, 500 ml

produktform
vätska
innehåll av aceton
100% ren
mycket
500 ml
jämförelsepris
ca €1,86 EUR/l
9,32 € (9,32 € / stück)

Köp det på Amazon

Denna produkt är 100% ren aceton och kommer i en 500ml flaska. Som kosmetisk aceton är den lämplig för att ta bort både gelnagelförlängningar och akrylnagelförlängningar mycket enkelt och snabbt. Flaskan kan enkelt och säkert återförslutas och förvaras. Tillverkaren är Semilac, en tysk tillverkare som specialiserat sig på nageldesignprodukter och tillbehör.

Enligt kundrecensioner är de allra flesta kunder mycket nöjda med produkten och dess effekter samt användarvänligheten.

#2

Mylee aceton

produktform
vätska
innehåll av aceton
100% ren
mycket
300 ml
jämförelsepris
ca €3,33 EUR/l
9,99 € (33,30 €/l)

Köp det på Amazon

Denna produkt är av högsta kvalitet 100 % ren aceton levererad i en 300 ml flaska. Den kan användas som nagellackborttagare eller som soak off för UV- och LED-gel. Denna produkt är också väl lämpad för att ta bort Striplac. För vissa tips fungerar dock avståndet bara i begränsad omfattning. En exponeringstid på cirka 10 — 20 minuter bör hållas vid borttagning av akrylnaglar.

Enligt kundrecensioner var kunderna för det mesta mycket nöjda med produkten både vid borttagning av nagellack och borttagning av konstgjorda naglar.

Weiterlesen:
Applicera dispersionsfärg på latexfärg » Så här gör du

#alternativ

Acetone Pads nagellackborttagningsservetter, 100 st.

produktform
fleecekuddar
innehåll av aceton
100% ren
mycket
100 Stk.
jämförelsepris
ca EUR/st.

Köp det på Amazon

Denna produkt är non-woven pads indränkta i aceton, designade för att ta bort nagellack snabbt och enkelt utan krångel med att hantera stora flaskor. Varje dyna är individuellt förpackad, den totala mängden 100 stycken räcker för många färgborttagningar, eftersom en dyna ofta kan användas för flera naglar i rad. Den extra tjocka fleecen är mättad med aceton.

Kuddarna är även praktiska för på språng, eftersom inget kan läcka och kuddar kan slängas efter användning. Enligt kundrecensioner är de flesta kunder nöjda.

köp kriterierna

ansökan Typ

flytande aceton. Flytande aceton kommer i återförslutningsbara plastflaskor i olika storlekar. De vanliga flaskstorlekarna är 300 ml eller 500 ml, så många applikationer är möjliga för att ta bort nagellack samt för att försiktigt lossa och ta bort konstgjorda naglar. Vid köp, se till att flaskorna är så robusta som möjligt med ett välsittande lock så att inget kan läcka. Priset kan variera kraftigt, så du bör alltid jämföra utifrån den extrapolerade kostnaden per liter.

acetonkuddar. Aceton i kuddform är vanligtvis endast avsett för att ta bort nagellack. Den nödvändiga exponeringstiden när man tar bort konstgjorda naglar för att lossa limmet under är ganska svår att hantera med pads indränkta i aceton. De individuellt förpackade kuddarna är särskilt praktiska när du är på språng. De slängs helt enkelt efter användning och ingenting kan läcka. Detta gör dem till en praktisk och säker appliceringsform, men de är vanligtvis dyrare än flytande aceton.

renhet

Vid köp är det alltid viktigt att kontrollera om det faktiskt är rent aceton eller om det har tillsatts andra ämnen som kan ge biverkningar eller biverkningar. Det kan ofta vara fallet med kosmetiska produkter, effekten av okända hjälpämnen och tillsatser kan ofta inte uppskattas med säkerhet och det är också svårt att jämföra effekten av enskilda produkter utan att prova dem.

Weiterlesen:
Vilken bensin till motorsågen? » Hitta det bästa bränslet

Video: Ta bort akrylnaglar med aceton

Häufig gestellte Fragen

Vad är aceton?

Aceton är en kemisk substans med molekylformeln C3H6O, även känd kemiskt som dimetylketon och farmaceutiskt som aceton. Strukturformeln visar en enkel karbonylgrupp som bär två metylgrupper.

Aceton tillverkas idag industriellt genom att reagera bensen och propen i samband med syre, som sedan producerar fenol och aceton vid ett surt pH-värde. Alternativt kan man även använda isopropanol (sekundär, envärd alkohol) för tillverkningen.

Vilka egenskaper har aceton?

Aceton är en färglös vätska med en kokpunkt på 56 °C och en molmassa på 58,08 g/mol. Dess densitet är 0,79 g/cm³ vid rumstemperatur (20 °C). Aceton är mycket brandfarligt. Det är blandbart med vatten och många organiska lösningsmedel. Aceton är giftigt i sin rena form, men det är ännu inte slutgiltigt klarlagt om det också har en cancerframkallande effekt. Det kan avfetta huden kraftigt, inandning av ångorna kan orsaka illamående, kräkningar, men även hosta och halsont, i större mängder leder ångorna till medvetslöshet. Alla andra faror finns i säkerhetsdatabladet för respektive produkt.

Vilken medicinsk betydelse har acetonsmak?

Acetonsmak i munnen eller acetonlukt i andedräkten kan indikera diabetes. Det orsakas av extrem hyperglykemi i kroppen (insulinbrist) orsakad av vissa nedbrytningsprodukter. Aceton kan också påvisas i urinen, där det också utsöndras. Omvänt kan en acetonlukt vid utandning också tyda på en kolhydratbrist (hungeraceton).

Kan aceton också mätas i blod?

Ja, medicinskt går det även att mäta serumketoner om man misstänker diabetes. Ketoner som aceton bildas när kroppsfett bryts ner när blodsockret inte kan användas (insulinbrist) En hög mängd ketoner i blodet kan torka ut kroppen och metabola obalanser och till och med diabetisk koma kan uppstå.

Är aceton farligt under graviditeten?

I princip kan produkter som innehåller lösningsmedel även användas under graviditet. Men med alla lösningsmedel (fenoler, trikloretylen, aceton) kan inandning av stora mängder av ångorna resultera i missfall och olika typer av skador på barnet (inklusive hjärnmissbildningar eller öppen rygg). Detta sker dock vanligtvis endast vid regelbunden avsiktlig inandning.

Varför luktar surdeg aceton?

Om du gör din egen surdeg för att baka bröd märker du ibland att surdegen doftar starkt av aceton. Detta är inte farligt eller kritiskt, det betyder bara att surdegen kommer att jäsa väldigt bra i kylen och kommer att behöva «matas» ytterligare. Lukten uppstår när alla näringsämnen som finns i degen redan är förbrukade.

Vad mer kan aceton användas till?

Förutom den välkända nagellackborttagaren med aceton finns det andra möjliga användningsområden: att ta bort silikon från plattor är lika möjligt med aceton som att ta bort färg med aceton. Aceton är också lämplig för limning av polystyren. Det kan också användas på många sätt som rengöringsmedel och lösningsmedel (t.ex. att ta bort epoxiharts med aceton).

Var kan man få tag i aceton?

Du kan få aceton som nagellackborttagare i de flesta apotek (DM, Rossmann). Du kan också få det som lösningsmedel i järnaffärer (Hornbach, Obi, Bauhaus). Rent aceton finns också på apotek.

tillbehör

Blötlägg bort lösnagelklämmor

Soak Off Clips, 10 st.

Köp det på Amazon

Soak Off clips installeras genom att blötlägga kuddar i aceton, placera dem på naglarna och säkra dem med clipsen under blötläggningstiden. Sådana klämmor är också lämpliga för andra tillämpningar där en viss exponeringstid för acetonet är nödvändig. Kuddarna med aceton pressas fast på nageln av klämman och håller säkert och stabilt.

Ta bort nagellackstillbehör

Tillbehörsset för att ta bort nagellack

Köp det på Amazon

När du tar bort nagellack och konstgjorda naglar krävs vanligtvis andra verktyg förutom aceton: en fil, cellletter, ett polerblock och helst en pumpflaska för att helt enkelt blötlägga cellletterna i aceton. Det är bäst att få de nödvändiga tillbehören i en komplett uppsättning, då kan du inte glömma någonting och ha alla nödvändiga produkter till hands.

Ссылка на основную публикацию