3 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Göm soptunnor – bygg sekretessskärmar

Göm soptunnor — bygg sekretessskärmar

Det finns många olika sätt att gömma fula soptunnor – från soptunnor till växter till en sänkbar hiss.

Hur man gömmer soptunnor

1. Bakom växter: Naturligt utseende med enkel montering

2. I en egentillverkad soplåda: Enskild soptunnelbeklädnad av trä

3. I en köpt soplåda: Rejäla sopskåp med lång hållbarhet

4. Med hiss i golvet: en elegant lösning för en större budget

Vilka varianter finns det?

Göm soptunnor bakom växter

Plantering är ett av de enklaste och billigaste sätten att dölja soptunnor. Du skapar inte bara ett naturligt utseende, du kan även skräddarsy beklädnaden – lämpliga växter som murgröna, blåregn eller klematis gör detta möjligt. Denna typ av sekretessskärm kan bäst skapas med eller med. Men gör-det-själv-varianter gjorda av gabioner är också tänkbara.

Nackdelen kan dock vara att denna struktur inte är särskilt mobil. Det gör att sopkärlens beklädnad inte helt enkelt kan flyttas runt och placeras på en annan plats, eftersom det kan kräva att plantorna rycks upp med rötterna. I sådana fall är blomlådor med klätterhjälpmedel det bästa alternativet.

Göm soptunnor i en hemmagjord soptunna

Om du har lite skicklighet och trä kan du enkelt bygga ett lock till soptunnan själv. Motsvarande soptunnor består av tre stadigt fastsatta sidor, en öppningsbar ytterdörr och ett lock. Använd till exempel stolpar och tvärbalkar av takläkt och säkerställ en väderbeständig lackyta.

Det är värt att använda gångjärn för att öppna dörrarna och locket. Satsa även på ett hållbart och högkvalitativt trä som kan användas utomhus. Dessa inkluderar lärk, douglasgran och robinia. Tjocka bambukäppar med vass- eller pilmattor är också tänkbara.

video:

Göm soptunnor i en köpt soptunna

Att köpa en färdig soplåda, som finns kommersiellt tillgänglig i olika storlekar, former, färger och material, kräver mindre ansträngning. Många husägare väljer modeller gjorda av plast (som polypropen) eftersom det är ett starkt och väderbeständigt material. Till detta kommer fördelen att dessa soplock är lätta och lätta att montera.

Weiterlesen:
Eftermontering av inbrottsskydd » Dessa kostnader uppstår

Detta gör det enkelt att flytta soptunnan individuellt. Samtidigt kan den användas som extra förvaringsutrymme för andra föremål – tänk till exempel på trädgårdsredskap eller verktyg. Många modeller är låsbara, vilket ökar säkerheten. De flesta varianter är dock endast avsedda för två soptunnor upp till 240 liter, så det räcker inte med en enda låda för många hushåll.

video:

Göm soptunnor i marken med en hiss

Om du vill att sopkärlen ska försvinna helt ur sikte kan du välja en soptunnellyft. Detta gör att sopkärlen kan sänkas ner i golvet efter behov — bara en plåt av metall eller glas finns kvar. Detta är möjligt med de flesta system även med pressande grundvatten.

En av fördelarna med denna variant är att sopkärlen inte bara är helt dolda utan det sparas även plats i uppfarten. Å andra sidan är de relativt höga kostnaderna ofördelaktiga: I de flesta fall är det en specialtillverkad produkt som kräver grävning av ett schakt, skräddarsydd planering av hissen och montering på plats. Dessutom får fastigheten i önskat område inte ha källare.

video:

produktrekommendationer

Sopor kan ruta

Rekommendation

Koll Living trädgårdslåda soptunna låda enhet box bod för 2x 240 liter soptunnor — 100%…
219,00 EUR

Det är här

Kommersiellt tillgängliga består av ett gångjärnsförsett lock och fyra sidoväggar, som vanligtvis också kan öppnas framåt. Så här når du soptunnor och du kan enkelt dra dem till gatan. Bestäm dig för en soplåda av robust polypropen och var uppmärksam på måtten vid köp.

spaljé

Rekommendation

Plantera spaljékåpor — 2 stycken — 78x35cm planterar spaljé blommor rosor…
17,99 EUR

Det är här

Weiterlesen:
Beklädnad för soptunnor » Så gömmer du dina soptunnor

Finns även i många olika ytbehandlingar, mönster och färger. Det är viktigt i varje fall att det är ett rostfritt och UV-beständigt material som även håller i sig när igenväxningen fortskrider. Pulverlackerade modeller är särskilt lämpliga för detta. Innan du köper, kontrollera spaljéns höjd och bredd och kombinera dem med lämpliga växtslipsar.

jordslagshylsor

Rekommendation

Markslagshylsa stolphållare slaghylsa för trästolpe 7x7cm 1 st.
7,13 EUR

Det är här

Spaljéer kan användas för att fästa spaljéer, som kan köpas antingen individuellt eller som ett set. De har en spetsig kropp och är mestadels gjorda av plast — så de förblir hållbara länge i marken. Samtidigt är materialet rostfritt, hållbart och väderbeständigt. När du gör ditt val, var uppmärksam på dimensionerna och det maximala stötdjupet.

Blomlåda med klätterhjälp

Rekommendation

HERSTERA 10014400 Planteringskruka med spaljé, mörkbrun, 100 x 43 x 142 cm
64,99 EUR

Det är här

Även soptunnor kan förkläs, som enkelt kan placeras framför sopkärlen. Dessa är mestadels rektangulära och kan vara gjorda av trä, plast eller metall. Innan du köper, kontrollera därför både materialet (inklusive materialegenskaper) och storleken. Färgerna och designen är helt upp till dig.

Instruktioner: Göm soptunnor bakom växter i 2 steg

Hur gömmer sig soptunnor bakom växter?

1. Sätt upp en spaljé på två eller tre sidor av soporna, med hjälp av markhylsor

2. Plantera spaljén med lämpliga växter som murgröna eller klematis

  • spalje
  • jordslagshylsor
  • växt
  • möjligen betong
  • Hammer
  • Skruvmejsel eller sladdlös skruvmejsel
  • möjligen spader

1. Installera spaljé

Individuell spaljé. För att skapa en naturlig look kan du välja. Dessa består vanligtvis av en metallram och låter inte bara växter växa optimalt, utan blockerar inte heller draget. Sätt upp spaljén på två eller tre sidor av soporna och fäst dem med . Alternativt kan de även betongas in.

Weiterlesen:
Kasta bananskal i organiskt avfall » Stämmer det?


Sopburkar kan fint gömmas med planterade spaljéer

Blomlådor med spaljé. Det finns även speciella på marknaden som är lättare att montera. Placera dem helt enkelt på två eller tre sidor framför sopkärlen och fyll dem med krukjord innan du planterar dem. I blåsiga områden kan det vara vettigt att ytterligare tynga ner eller förankra dessa element.


En blomlåda eller kruka med inbyggd spaljé är väldigt praktiskt

2. Plantering

För plantering, använd växter som gillar att breda ut sig horisontellt eller anses vara klätterväxter — de täcker spaljéns öppna ytor särskilt snabbt. Murgröna rekommenderas särskilt. De som gillar att se blommor och blommor kan också välja trumpetväxter, klematis eller blåregn.


Nu ska spaljén planteras

Möjliga problem och lösningar

Den som bestämmer sig för en soplåda bör välja en skuggig och samtidigt vindgenomsläpplig variant. Helt stängda soptunna skåp gör att luft byggs upp, särskilt på sommaren, vilket kan leda till extremt obehagliga lukter från soptunnan. Samtidigt bör du undvika att installera soptunnan i ett område med direkt solljus.

Tips: Föredrar en skuggig plats för dina soptunnor
I grund och botten bör du föredra en skuggig plats för dina soptunnor. Direkt solljus skapar inte bara dålig lukt, det lockar också till sig insekter, skadedjur och ohyra. I värsta fall kan detta till och med ha negativa hälsoeffekter. Samtidigt ska sopkärlen rengöras regelbundet. Varmvatten, diskmedel och toalettborste är lämpliga för detta.

Vanliga frågor

Var är soptunnor inte tillåtna?

Var en soptunna får placeras regleras på statlig nivå — specifikationerna kan därför skilja sig från region till region. Enligt 43 § 2 st § 2 HBauO ska det i princip finnas ett avstånd på minst 2 meter till fönster (inklusive grannarnas!) och dörrar.

Weiterlesen:
Hör glödlampor hemma i soporna? "Rätt omhändertagande

Vilka storlekar på soptunnor finns det?

Sopdunkar erbjuds i olika storlekar, beroende på både behov och färg (och därmed användning) av soptunnan. Svarta kärl finns med kapaciteter på 60, ​​80, 120 och 240 liter, bruna kärl är 60, 120 eller 240 liter. Gula och blå kärl för enskilda hushåll har en volym på 240 liter.

På vilken yta ska soptunnor förvaras?

En stadig och jämn yta förhindrar att sopkärlen välter eller säger hejdå i hård vind (tänk på grannarna igen). Se därför till att golvet är plant och gjort av packad jord, marksten eller betong och använd vattenpass för att kontrollera eventuella lutningar.

Vad är det bästa sättet att gömma soptunnor?

Det bästa sättet att täcka en soptunna beror på tillgängligt utrymme och budget. Högt på listan står att plantera och bygga eller köpa en soptunna. Du kan också gömma sopkärlen i golvet med en hiss eller fästa folie på dem.

Ссылка на основную публикацию