2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

2 madrasser eller en stor?

2 madrasser eller en stor?

Från en bäddbredd på cirka två meter kan du överväga om du vill använda en stor madrass eller två individuella madrasser. Båda har fördelar och nackdelar, som vi kommer att presentera för dig nedan.

Sover du ensam eller i par?

Om du sover ensam i en säng bör du välja en enda stor madrass. På så sätt kan hela sängens bredd användas utan att känna några irriterande övergångar. Situationen är annorlunda när två personer sover i en säng. Det är här användningen av två madrasser kan främja en god natts sömn.

Fördelarna med 2 madrasser

Om du delar din säng med en partner är det en bra idé att använda två madrasser, eftersom varje sida kan anpassas för att passa specifika sovvanor. Att använda två madrasser ger följande fördelar:

  • Du kan justera lamellramarna på olika sätt.
  • Graden av fasthet på madrasserna kan väljas efter önskemål.
  • Du kan gå upp på natten utan att väcka den andra.
  • Rastlös sömn överförs inte över hela madrassen.
  • Viktskillnader spelar ingen roll.

Justera lamellramarna annorlunda

Om det bara finns en stor madrass på två lamellbågar ska dessa alltid justeras synkront för att inte skada madrassen.

Välj olika hårdhetsgrader

Vissa föredrar hårda madrasser, andra ganska mjuka. Att hitta en «mellanlösning» här är komplicerat. Med separata madrasser kan alla välja madrassens fasthet efter sina önskemål.

Rastlös sömn och att gå upp på natten

Rörelser i form av vibrationer överförs via madrassen. Om en av de två partnerna sover oroligt kommer den andra att känna det om du ligger på samma madrass. Med separata madrasser överförs dock mindre rörelser, så att även rastlösa sovande låter sina partners sova.

viktskillnader

Det är känt att tunga människor sjunker djupare ner i en madrass. Med en genomgående madrass kan detta göra att den andra sidan lyfts något, speciellt om båda personerna sover väldigt nära varandra. Med separata madrasser är detta inget problem.

Weiterlesen:
Innermadrass » Ohälsosamt på grund av elektrosmog?

Hur är det med gapet?

Om två madrasser placeras bredvid varandra skapas en besökslucka, vilket är väldigt irriterande, speciellt vid gos, kramas och sömn och vid sexuella aktiviteter. Detta behöver dock inte tala för köp av en kontinuerlig madrass, eftersom besökssprickan lätt kan elimineras. Med hjälp av en madrasskil, även känd som en kärleksbrygga, kopplar du ihop de två madrasserna.

Utöver madrasskilen kan du förse dina 2 madrasser med en övermadrass så att känslan av en enda stor madrass skapas.

Ссылка на основную публикацию