3 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

2 kokplattor fungerar inte — vad ska man göra?

2 kokplattor fungerar inte — vad ska man göra?

Det kan hända att en spishäll ger upp andan och går sönder. Men om bara två av de fyra kokplattorna fortfarande fungerar är det värt att ta en närmare titt på orsaken och kontrollera några saker. Det här inlägget förklarar vad du kan göra själv.

Möjliga orsaker

Anslutningsfel

Om elspisen precis har installerats och anslutits bör du definitivt tänka på ett eventuellt anslutningsfel. I princip kan hällar även anslutas till 230 V ljusström istället för trefasström. På grund av den höga anslutna belastningen kan dock endast max två av de fyra kokplattorna fungera. Särskilt i äldre lägenheter finns alltid sådana kopplingar.

Naturligtvis kan det också vara en felaktig anslutning (anslutningar felaktigt kopplade till varandra). Men bara en specialist kan ta reda på det genom att vidta lämpliga mätningar. Detta avslöjar sedan var felet i uppdraget kan ligga. Dessutom avgörs om alla nödvändiga byglar är på rätt plats och om alla faser är närvarande vid anslutning.

Säkring defekt

En kamin har vanligtvis tre säkringar. Om två säkringar är defekta kan det vara så att två diskar fortfarande fungerar, men resten inte längre. Säkringarna är installerade i spisen och är inte synliga för lekmannen.

Värmekretsen defekt

I princip finns också möjligheten att en komplett värmekrets har gått sönder. I det här fallet kan en reparation bli något dyrare.

Egna åtgärder

  • kontrollera i säkringsboxen om alla spissäkringar är påslagna
  • om spisen precis har kopplats in, stäng av säkringarna i säkringsboxen och låt en elektriker kontrollera spisanslutningen
  • Kontakta kundtjänst eller reparationsservice för hushållsapparater
tips och tricks
Du bör under inga omständigheter försöka ansluta, låsa eller omsluta en elspis själv. Endast elektrikern får utföra sådant arbete, och lämpliga mätanordningar krävs också för provningen. Kraftig ström är ALLTID dödlig!
Weiterlesen:
Måla köket med kritfärg » Instruktioner
Ссылка на основную публикацию