1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

2:a val takpannor kan vara ett bra val

2:a val takpannor kan vara ett bra val

Många tillverkare erbjuder två typer av takpannor, som de markerar som andrahandsval eller som specialartiklar. Avhuggna områden med kalkavlagringar är en optisk defekt som inte påverkar funktionaliteten, medan produkter med avhuggna hörn eller sprickor är lämpliga för små beläggningar.

Oftast bara synfel

Majoriteten av takpannor från 2:a valet har endast visuella defekter. På grund av modern industriell tillverkning är fel eller defekter från fabriken sällsynta. I de flesta fall är det fråga om transportskador såsom små flisade ytor i ytan.

Andrahandstakpannor med visuella defekter kan användas för alla vanliga tak, eftersom skadan vanligtvis inte är synlig för blotta ögat på avstånd. I princip finns produkter från alla tillverkare, och en kombination av standardpannor och ett andraval av samma typ är också möjligt.

2:a val och vanliga varor kombinerat

Takpannorna kombineras ofta med varandra efter takets synlighet. De vanliga trosorna placeras på framsidan eller på den synliga sidan av gatan och trosorna från 2:a valet placeras på den sida som vetter mot fastigheten.

En svårare skadad typ av 2:a vals takpannor är exemplar som har materialsprickor eller brott i hörnen eller kanterna. De är olämpliga för att täcka ett bostadshus eller en möblerad friggebod och används mest för skjultak eller skydd över ved.

Online återförsäljare och prisklass

  • guentsch.de har alltid individuella artiklar av 2:a val takpannor i lager. Här bör en längre observationsperiod planeras för att hitta ett erbjudande som passar din personliga smak.
  • frankebaustoffe.de har andrahandstakpannor från olika tyska märkestillverkare med små flagnande kalkavlagringar.

Andrahandstakpannor med endast visuella defekter erbjuds från tre euro per kvadratmeter, med mekaniska skador ofta billigare.

tips och tricks
Om du letar efter andrahandstakpannor, börja så tidigt som möjligt och om du lyckas överväga en lämplig förvaringsplats.
Weiterlesen:
Bygg själv en hylla för snedtaket » instruktioner
Ссылка на основную публикацию