6 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Andrahandstakpannor, ett alternativ?

Andrahandstakpannor, ett alternativ?

2:a vals takpannor kan ofta vara betydligt billigare än de vanliga modellerna. Du hittar svar på de kvalitetsförluster du kan förvänta dig här och om andrahandstakpannor kan vara ett alternativ i den här artikeln, samt några källor för andrahandstakpannor på Internet.

2:a val takpannor — betydligt billigare på grund av mindre defekter

Många tvivlar på att använda takpannor av 2:a kvalitet — vi har alla en tendens att undvika sämre kvalitet i nästan alla produkter. När det gäller takpannor kan detta dock vara ett värdefullt alternativ som hjälper till att spara mycket pengar.

Du kan bara bedöma hur allvarliga kvalitetsbristerna är i varje enskilt fall utifrån den aktuella tegelstenen och dina egna känslor. Tegelstenar med allvarliga kvalitetsbrister säljs dock vanligtvis inte.

Vanligtvis finns det små färgskillnader eller andra ganska marginella produktionsrelaterade avvikelser. Så kallade first fire tegel erbjuds också ofta till ett lägre pris, men i de flesta fall är de inte andrahandsval, utan endast till ett reducerat pris.

andra alternativ för att hitta billigare tegelstenar totalt sett

  • använd billigare tegelmodeller, eller en modell som tar mindre plats
  • överväg en annan typ av skydd (om möjligt)
  • fundera över möjliga alternativ till lertegel – till exempel betongblock
  • Använd kvarvarande lager och specialerbjudanden som inte har några kvalitetsfel

Försörjningskällor på Internet

  • frankebaustoffe.com: Byggmaterialhandlaren erbjuder inte bara regelbundet specialerbjudanden och kvarvarande lager, utan även andrahandstakpannor
  • benz24.de: Förutom rabatterade märkesvaror erbjuder Benz också regelbundet andrahandstakpannor
  • laumans.de: Här hittar du takpannor med små avvikelser från tillverkarens egen produktion till reducerade priser

På så sätt kan du fortfarande spara kostnader

Fundera tillsammans med din takläggare över vilka andra alternativ som finns för ditt tak. Beroende på typ av tak och takvinkel kan det finnas andra lösningar att tänka på, som en annan typ av takbeläggning, ytpannor eller en tegelmodell som totalt sett är billigare.

tips och tricks
Jämför också kostnaden med alternativa material — medan de flesta hem är täckta med lerkakel betyder det inte att det inte finns andra alternativ. Betongblock erbjuds till exempel ibland väldigt billigt och kan, om taket tillåter, ofta vara ett väldigt billigt alternativ.
Weiterlesen:
Planera en takterrass » Det bör du tänka på
Ссылка на основную публикацию